Tandtechnisch medewerker prothesen

MBO Niveau 3

Algemene informatie

Als tandtechnisch medewerker prothesen ben je gespecialiseerd in het maken van uitneembare prothesen zoals bijvoorbeeld kunstgebitten. Deze worden gemaakt van kunsthars waarop porseleinen of kunststoftanden worden geplaatst. Als Tandtechnicus Prothese werk je secuur, veilig en kostenbewust. Je handelt altijd volgens de voorgeschreven (kwaliteits)normen en de wetgeving, ook wanneer je onder tijdsdruk werkt.

Je bent je ervan bewust dat je een hoogwaardig werkstuk dient af te leveren aan de opdrachtgever (en dus patiënt) en toont de ambitie om een werkstuk te vervaardigen dat voldoet aan de eisen van functionaliteit, esthetiek en hygiëne. Je toont je bereid tot samenwerking en afstemming indien het werkstuk daarom vraagt. Daarnaast ben je als Tandtechnicus Prothese klantgericht naar zowel opdrachtgever als in het directe contact met de patiënt.

Er zijn hoge eisen die aan een werkstuk zoals een kunstgebit gesteld worden op het gebied van functionaliteit, hygiëne en in toenemende mate ook esthetiek. Ze vereisen dat je als Tandtechnicus Prothese gevoel moet hebben voor deze eisen en zeer nauwkeurig kan werken. Om de hoogwaardige kwaliteit te kunnen garanderen is het daarnaast essentieel dat jij je altijd houdt aan de opdrachtbon, bedrijfsprotocollen, fabrieksspecificaties en wetgeving. Het werk wordt aldus volgens standaardwerkwijzen en naar eigen inzicht uitgevoerd. Je hebt daarom specialistische kennis en vaardigheden nodig voor de uitoefening van dit beroep.

Toekomstmogelijkheden

Je kunt aan de slag op een gespecialiseerd laboratorium dat tandprothesen maakt. Je kunt ook verder leren, bijvoorbeeld voor tandtechnicus. Je krijgt dan meer taken en ingewikkeldere opdrachten.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.

Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
TandtechnicusAlgemene gezondheidszorg

Informatie over
Tandtechnisch medewerker prothesen

Wat kun je worden met Tandtechnisch medewerker prothesen?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...