Coördinator Buurt, Onderwijs en Sport

MBO Niveau 4

Algemene informatie

Sportiviteit, motivatie en coördinatie staan centraal binnen dit beroep. Je werkt als Coördinator Buurt, Onderwijs en Sport vanuit een organisatie die gericht is op buurt, onderwijs of sport. Je voert verschillende projecten uit en coördineert deze. Het doel hierbij is om personen en (doel)groepen te activeren en te stimuleren door ze te laten bewegen. Je motiveert ze dus om actief te zijn én natuurlijk te blijven! Wanneer kinderen eenmaal kennis hebben gemaakt met beweging, willen ze meestal ook blijven bewegen. Dat geeft dus een hoop plezier en voorkomt een hoop problemen!

Het gaat om projecten waarbij je bijvoorbeeld de sportaanbieders in een stad of wijk beter op elkaar aan laat sluiten, maar natuurlijk ook om het organiseren van bijvoorbeeld een sportevenement of –toernooi. Binnen het onderwijs bestaat jouw taak uit het geven van lessen (bewegingsonderwijs) onder begeleiding van een leraar. Je bekijkt eerst wat het probleem is en maakt vervolgens een plan van aanpak. Ook ben jij degene die verantwoordelijk is voor de uitvoering van dit plan.

Toekomstmogelijkheden

Je gaat aan het werk bij bijvoorbeeld scholen, gemeenten of landelijke overheden, adviesorganisaties of sportraden. Het werk van een sport- en bewegingscoördinator zal altijd in meer of mindere mate afhankelijk zijn van het overheidsbeleid ten opzichte van sport en welzijnswerk. Gezien het feit dat de zorgkosten steeds verder stijgen, is de verwachting dat er ook meer aandacht besteed zal worden aan preventie door bijvoorbeeld het stimuleren van bewegen.

Duur

Deze opleiding duurt 4 jaar.
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (6)
StadLand
AmsterdamNederland
EindhovenNederland
GoesNederland
NijmegenNederland
TilburgNederland
VeghelNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
Sport/bewegingsleiderSport/Spel

Informatie over
Coördinator Buurt, Onderwijs en Sport

Bij welke instellingen kun je Coördinator Buurt, Onderwijs en Sport volgen?

(7) instellingen gevonden

In welke steden kun je Coördinator Buurt, Onderwijs en Sport volgen?

(6) steden gevonden

Wat kun je worden met Coördinator Buurt, Onderwijs en Sport?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...