
Zelfstandig Werkend Kok
Algemene informatie
In de MBO-3 opleiding Zelfstandig Werkend Kok leer je alles over het werken als kok. Je gaat werken in de keuken van een café, restaurant of instelling. Je kunt terecht bij bedrijven waar veel gerechten pas worden bereid als ze besteld zijn of bij bedrijven waar veel gebruik wordt gemaakt van voorbewerkte producten. Je kookt gerechten voor mensen die daar komen eten.
Als Zelfstandig Werkend Kok ben je verantwoordelijk voor de planning, organisatie, leiding en de uitvoering in de keuken. Ook denk je mee over de menukaarten en eventuele aanpassingen en vernieuwingen daarvan. Je bereidt als zelfstandig kok alle gerechten zelfstandig en zorgt dat alles op tijd klaar staat om uitgeserveerd te worden.
BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.
Toelatingseisen
Voor de MBO 3 opleiding tot zelfstandig kok heb je minimaal een VMBO-diploma (kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg)of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO/VWO 4 nodig.
ROC Midden Nederland: "De opleiding tot zelfstandig werkend kok is bedoeld voor mensen die al in het bezit zijn van een diploma basiskok niveau 2."
Toekomstmogelijkheden
Je kunt aan het werk in de keuken van een restaurant, restaurant/hotel, eetcafé of bistro. Maar je kunt ook aan de slag bij bijvoorbeeld een cateringsbedrijf.
Of je leert verder, bijvoorbeeld voor Leidinggevende keuken, op MBO-niveau 4. ALs je door wilt groeien naar de top kun je ook voor de Sterklas gaan. Uiteindelijk word je misschien wel chef-kok van een sterrenrestaurant!
Duur
Deze opleiding duurt 2-4 jaar.
Datum | Open dag | Inschrijven |
---|---|---|
14-06-2018 | Open avond ROC Midden Nederland - Facility, Horeca & Travel College Nieuwegein | |
24-04-2018 | Open dag Hilversum van 16.00 tot 20.00 uur ROC van Amsterdam - MBO College Hilversum |
Stad | Land |
---|---|
Almelo | Nederland |
Almere | Nederland |
Amersfoort | Nederland |
Amsterdam | Nederland |
Apeldoorn | Nederland |
Bergen Op Zoom | Nederland |
Breda | Nederland |
Cuijk | Nederland |
Den Bosch | Nederland |
Den Haag | Nederland |
Doetinchem | Nederland |
Dordrecht | Nederland |
Drachten | Nederland |
Eindhoven | Nederland |
Emmen | Nederland |
Enschede | Nederland |
Gouda | Nederland |
Groningen | Nederland |
Haarlem | Nederland |
Hardenberg | Nederland |
Heerenveen | Nederland |
Heerhugowaard | Nederland |
Heerlen | Nederland |
Helmond | Nederland |
Hengelo | Nederland |
Hilversum | Nederland |
Hoogeveen | Nederland |
Leeuwarden | Nederland |
Leiden | Nederland |
Middelburg | Nederland |
Moergestel | Nederland |
Nieuwegein | Nederland |
Nijmegen | Nederland |
Oss | Nederland |
Roosendaal | Nederland |
Rotterdam | Nederland |
Sneek | Nederland |
Tilburg | Nederland |
Venlo | Nederland |
Wageningen | Nederland |
Zwolle | Nederland |
Opleiding | Niveau | |
---|---|---|
Leidinggevende keuken | MBO Niveau 4 |
Beroep | Sector | |
---|---|---|
Kok | Voeding | |
Restaurantkok | Voeding | |
Zelfstandig werkend kok | Voeding |