Stuurman waterbouw

MBO Niveau 4

Algemene informatie

Steek je graag de handen uit de mouwen, vind je wisselende diensten op wisselende plekken geen probleem, ben je technisch aangelegd en ben je geinteresseerd in de waterbouw? Dan is de opleiding Stuurman waterbouw iets voor jou! Als stuurman waterbouw ben je werkzaam bij een aannemersbedrijf in de waterbouw. Deze bedrijven zijn gericht op het uitvoeren van baggerwerken, zowel op binnenwateren als buitengaats en/of op het uitvoeren van kust- en oeverwerken, in zeehavens of langs rivieren en kanalen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een variëteit van voornamelijk drijvende werktuigen, zoals sleephopperzuigers, cutterzuigers, baggermolens, stationaire zuigers, (drijvende)kranen, sleep- en duwboten, beunschepen en (drijvende)bakken.

Je voert je werkzaamheden zowel boven- als onderdeks uit. Jouw voornaamste opdracht is het veilig navigeren en optimaal baggeren. De beroepscontext van de Stuurman Waterbouw is tweeledig. Je hebt de stuurmanstaken zoals die zich in het maritieme werkgebied voordoen en daarnaast heb je ook de verantwoordelijkheid over het baggeren.

Je beschikt als Stuurman Waterbouw over verantwoordelijkheidsgevoel. Je streeft naar een goede kwaliteit van het eigen werk en werkt zelfstandig volgens voorschriften op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Baggeren gebeurt vaak in het buitenland. In het buitenland willen werken en dus ook langere tijd van huis zijn is een essentiële voorwaarde. Ook moet je bereid zijn om in een ploegensysteem te werken. Je moet in deze functie goed kunnen samenwerken en een instelling hebben die gericht is op samenwerking.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Als stuurman waterbouw kun je aan het werk als schipper op klein en groot stationair baggermaterieel in binnen- en buitenland. Studeer je liever door aan het hbo? Dan sluit de opleiding civiele techniek goed aan.

Duur

Deze opleiding duurt 4 jaar.

Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (3)
OpleidingNiveau
Stuurman alle vissersschepenMBO Niveau 4
Stuurman alle schepen MBO Niveau 4
Scheeps- & jachtbouwkundige MBO Niveau 4
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
Civiele techniekHBO Bachelor
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
StuurmanLogistiek/Transport/Lucht-/Zeevaart

Informatie over
Stuurman waterbouw

Welke opleidingen zijn verwant aan Stuurman waterbouw?

(3) opleidingen gevonden

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(1) opleiding gevonden

Wat kun je worden met Stuurman waterbouw?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...