Officier der mariniers (vooropleiding HAVO/HBO/WO)

HBO Bachelor

Algemene informatie

Dit is een functie bij de Koninklijke Marine. Voordat je aan het werk gaat volg je eerst een vakopleiding verzorgt door de Koninklijke Marine.

Je start je opleiding in augustus op het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder. De periode op het KIM duurt tot eind maart en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Algemene Officiersopleiding, dit onderdeel bestaat voornamelijk uit persoonsvorming en algemene militaire maritieme vorming.
  • Inleiding in de volgende bachelors: Militaire Systemen en Technologie, Krijgswetenschappen en Bedrijfs- en Bestuurswetenschappen.
  • Vaktechnische opleiding.

Op het KIM krijg je de eerste theoretische kennis en praktische vaardigheden aangereikt om als marinier te kunnen optreden. Je doet je eerste veldoefeningen (bivak) en volgt tijdens de gehele periode op het KIM een intensief fysiek opwerkprogramma.

Na de periode op het KIM ga je verder met het belangrijkste onderdeel van de vaktechnische opleiding, namelijk de Praktische Opleiding tot Officier der Mariniers (POTOM). De POTOM vindt plaats bij het Mariniers Opleidingscentrum op de Van Ghent-kazerne in Rotterdam en duurt inclusief vakantie 12 maanden. Alle aspirant-officieren voor het Korps Mariniers volgen de POTOM die volledig in het teken staat van het optreden als pelotonscommandant.

Opbouw

Individuele basis opleiding
In 10 weken leer je samenwerken met de andere trainees. We schenken veel aandacht aan de individuele (tactische) vaardigheden die iedere marinier moet bezitten. Denk hierbij aan het leven in het veld, schieten, teamwork, navigeren met kaart & kompas en gevechtsopleiding.

Leiding geven aan operaties met een geweergroep (8 mariniers)
De tweede periode duurt acht weken. Je leert leiding geven aan kleine groepen mariniers tijdens operaties in het veld, voornamelijk bij nacht. Deze fase sluit je af met een (korporaals)examen.

Leiding geven aan operaties met een peloton (30 mariniers)
Deze periode duurt 28 weken. Je leert leiding geven aan een peloton. De gevechtstaken die je met het peloton gaat uitvoeren worden steeds gecompliceerder. Jij moet het overzicht behouden en je mensen stimuleren tot de beste resultaten. Ook deze periode eindigt met een (luitenants)examen.

Tijdens de gehele POTOM is er een goede afwisseling tussen theorielessen op de kazerne en vervolgens praktijklessen in het veld. Je gaat veel op bivak in binnen- en buitenland.

Toelatingseisen

Alle Havo-profielen
Wo diploma
Hbo diploma

Toekomstmogelijkheden

Na je opleiding begin je als pelotonscommandant bij een van de infanterie eenheden van het Mariniers Trainings Commando in de Van Braam Houckgeest-kazerne te Doorn. Je bent dan verantwoordelijk voor 30 mariniers. Je voert met je peloton verschillende operationele trainingstaken uit, zodat we je op elk moment kunnen uitzenden.

Na een aantal jaren kan je in aanmerking komen voor een verdere specialisatie in anti-tankwapens, mortieren of een andere gespecialiseerde eenheid. Ook kan je in aanmerking komen voor een uitzending van 9 maanden als pelotonscommandant in de West (Aruba of Curaçao).

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.

Instellingen (1)
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Steden (1)
StadLand
AmsterdamNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
Officier bij de Koninklijke MarineKrijgsmacht en Politie

Informatie over
Officier der mariniers (vooropleiding HAVO/HBO/WO)

Bij welke instellingen kun je Officier der mariniers (vooropleiding HAVO/HBO/WO) volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Officier der mariniers (vooropleiding HAVO/HBO/WO)?

(5) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Officier der mariniers (vooropleiding HAVO/HBO/WO) volgen?

(1) steden gevonden

Wat kun je worden met Officier der mariniers (vooropleiding HAVO/HBO/WO)?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...