Officier technische dienst

WO Bachelor

Algemene informatie

Dit is een functie bij de Koninklijke Marine. Voordat je aan het werk gaat volg je eerst een vakopleiding verzorgt door de Koninklijke Marine.

Onze technische toppers van het Korps Technische Dienst zorgen voor een perfecte conditie van alle technische (behalve wapentechnische) installaties op onze schepen. Als officier van dit korps ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparatie van deze gecompliceerde technische systemen en bestuur je de Technische Dienst. Je studie duurt in totaal vijf jaar en bestaat uit een combinatie van de driejarige bacheloropleiding aangevuld met de algemene militair-maritiem geori├źnteerde officiersopleiding en de vaktechnische opleiding. Als adelborst van de Technische Dienst volg je de bacheloropleiding Militaire Systemen en Technologie op het Koninklijk Instituut voor de Marine.

Je Algemene Officiersopleiding en vaktechnische opleiding vinden ook grotendeels op het KIM plaats. Tijdens deze opleidingen krijg je naast persoons- en groepsvormende activiteiten, de kennis en vaardigheden aangereikt om optimaal te functioneren als officier van de Technische Dienst. Ook ga je naar zee om het samen werken en samen leven met je teamgenoten aan boord te ervaren. Na vijf jaar word je bevorderd tot luitenant-ter-zee 2e klasse.

Toelatingseisen

Vwo profielen met wiskunde B1 en natuurkunde 1

Toekomstmogelijkheden

Je begint je loopbaan als ondergeschikt Hoofd van de Technische Dienst van een marineschip. Dan ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het technische bedrijf aan boord. Bij een vliegtuigsquadron zorg je voor de luchtwaardigheid van helikopters. Je komt altijd in aanraking met geavanceerde apparatuur. Van gasturbines tot geautomatiseerde regelsystemen. Van dieselmotoren tot hydraulische systemen. Wanneer je je via diverse officiersfuncties ontwikkelt tot een allround technicus, kan je hoofd van de Technische Dienst worden aan boord. Maar je kunt ook aan wal aan de slag.

Duur

Deze opleiding duurt 5 jaar.

Instellingen (1)
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Steden (1)
StadLand
AmsterdamNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (2)
BeroepSector
Technisch in-/verkoperEconomie/Handel/Management
Officier bij de Koninklijke MarineKrijgsmacht en Politie

Informatie over
Officier technische dienst

Bij welke instellingen kun je Officier technische dienst volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Officier technische dienst ?

(5) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Officier technische dienst volgen?

(1) steden gevonden

Wat kun je worden met Officier technische dienst ?

(2) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...