Officier elektrotechnische dienst

WO Bachelor

Algemene informatie

Dit is een functie bij de Koninklijke Marine. Voordat je aan het werk gaat volg je eerst een vakopleiding verzorgt door de Koninklijke Marine.

Als officier van de Elektrotechnische Dienst ben je verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de sensor-, wapen- en commandosystemen. Je geeft leiding aan een hecht team dat werkt aan radar, sonar, communicatieapparatuur en computers. Je studie bestaat uit een combinatie van de driejarige bacheloropleiding aangevuld met de algemene militair-maritiem georiënteerde officiersopleiding en de vaktechnische opleiding. Als adelborst van de Elektrotechnische Dienst volg je de bacheloropleiding Militaire Systemen en Technologie op het Koninklijk Instituut voor de Marine.

Je Algemene Officiersopleiding en vaktechnische opleiding vinden ook grotendeels op het KIM plaats. Tijdens deze opleidingen krijg je naast persoons- en groepsvormende activiteiten, de kennis en vaardigheden aangereikt om optimaal te functioneren als officier van de Elektrotechnische Dienst. Ook ga je naar zee om het samen werken en samen leven met je teamgenoten aan boord te ervaren. Na vijf jaar word je bevorderd tot luitenant-ter-zee 2e klasse.

Toelatingseisen

Vwo profielen met wiskunde B1 en natuurkunde 1

Toekomstmogelijkheden

Afhankelijk van je voorkeur en plaatsingsmogelijkheden begin je aan boord van een schip, een onderzeeboot of bij de Marineluchtvaartdienst. Daar zorg je voor de materiële gereedheid van wapentechnische installaties. Na een paar jaar kan je Hoofd Wapentechnische Dienst worden. Dan ben je verantwoordelijk voor het gehele sensor-, wapen- en commandosysteem bij een van onze marine-onderdelen.

De zee is niet je enige werkterrein. Door job-rotatie loopt je carrière ook langs interessante werkplekken op de wal. Bijvoorbeeld onderhoudsbedrijven of onderwijsinstellingen.

Duur

Deze opleiding duurt 5 jaar.

Instellingen (1)
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Steden (1)
StadLand
AmsterdamNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (2)
BeroepSector
Officier bij de Koninklijke MarineKrijgsmacht en Politie
Logistiek managerLogistiek/Transport/Lucht-/Zeevaart

Informatie over
Officier elektrotechnische dienst

Bij welke instellingen kun je Officier elektrotechnische dienst volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Officier elektrotechnische dienst ?

(5) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Officier elektrotechnische dienst volgen?

(1) steden gevonden

Wat kun je worden met Officier elektrotechnische dienst ?

(2) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...