Secretarieel medewerker (versneld)

MBO Niveau 2

Algemene informatie

Dit is de tweejarige variant van de mbo-opleiding secretarieel medewerker. De opleiding is in principe bedoeld voor studenten met een Havo of Vwo-diploma of voor studenten met een Mbo-diploma niveau 2.

Een secretarieel medewerker houdt zich bezig met verschillende secretariele taken die een bedrijf of instelling ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan taken als brieven typen en het invoeren van gegevens in de computer.

Tijdens je opleiding leer je hoe je dit secretarieel werk doet. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je gegevens verwerkt. Ook leer je hoe je teksten verwerkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een brief waar je fouten uit haalt, zodat deze klaar is om te versturen. Je leert hoe je de boekhouding bijhoudt. Je leert hoe je met een computer omgaat, zodat je de verschillende gegevens en teksten zo kunt verwerken. Je leert een vreemde taal, zoals Engels of Duits. Verder leer je hoe je schriftelijk en telefonisch met de klanten van het bedrijf omgaat.

Taken

Als Secretarieel medewerker krijg je opdrachten van een collega, bijvoorbeeld de directiesecretaresse. Je verwerkt gegevens , je maakt de post open en je houdt het archief bij, zodat alle belanrijke gegevens makkelijk zijn terug te vinden. Ook voer je correspondentie met klanten, door bijvoobeeld de telefoon te beantwoorden en brieven te typen. Soms is dat ook in het Duits of Engels.

Toelatingseisen

- Havo-diploma: alle profielen
- Vwo-diploma: alle profielen
- Mbo-diploma niveau 2

Toekomstmogelijkheden

Als Assistent Secretaresse kun je gaan werken bij verschillende bedrijven en instellingen die een assistent secretaresse nodig hebben, bijvoorbeeld een bank.

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.
Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
Algemeen secretaresseMBO Niveau 3
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
Assistent SecretaresseEconomie/Handel/Management

Informatie over
Secretarieel medewerker (versneld)

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(1) opleiding gevonden

Wat kun je worden met Secretarieel medewerker (versneld)?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...