Handelsingenieur

WO Master

Algemene informatie

Master of Science

Deze masteropleiding legt de nadruk op het verwerven van diepgaande kennis en vaardigheden in een bedrijfskundige specialisatie. Door de beginnende specialisaties in het bachelorprogramma te combineren met het masterprogramma, kun je gevorderde kennis in diverse domeinen combineren en maximaal je persoonlijk afstudeerprofiel sturen.

De snelle veranderingen en de stijgende complexiteit binnen het bedrijfsleven vergroten de nood aan mensen met zowel kennis van economie als van ingenieurswetenschappen. In de opleiding tot handelsingenieur verwerf je in de eerste plaats een sterke bedrijfseconomische basis, een uitgesproken analytisch inzicht en een sterk ontwikkelde kennis van nieuwe technologieën. Handelsingenieurs zijn dan ook voldoende gewapend om, samen met ingenieurs en andere technici, te werken aan de ontwikkeling en optimalisering van het productie- en dienstverleningsproces. Tegelijkertijd kan de handelsingenieur beslissingen kaderen in het geheel van een onderneming, de strategische gevolgen ervan inschatten, en managementfuncties uitvoeren.

De opleiding tot handelsingenieur is uniek; ze wordt enkel in België aangeboden.

Toelatingseisen

Doordat studenten eerst aan deze basisvoorwaarden moeten voldoen alvorens te kunnen starten in de masteropleiding HIR, kunnen sommige studenten rechtstreeks beginnen aan deze masteropleiding, terwijl anderen eerst zijn aangewezen op een verkorte bachelor of een relevant voorbereidingsprogramma.

Rechtstreeks:

  • Bachelor in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur
  • Bachelor in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur uit een andere universiteit wordt toegelaten mits aangepast programma
  • Master handelsingenieur


Voor studenten die hun vooropleiding niet aan een Vlaamse onderwijsinstelling voor hoger onderwijs hebben afgelegd, kunnen enkele additionele toelatingsvoorwaarden gelden zoals hier.

Toekomstmogelijkheden

Door je studie van wetenschappen en kwantitatieve beleidsmethoden ben je in staat om bedrijfseconomische systemen te bouwen en te optimaliseren. Met een diploma handelsingenieur kom je in aanmerking om in bijna elke afdeling van een bedrijf of andere organisatie eenmanagementfunctie uit te oefenen. Er zijn uiteraard nog andere functies waarin handelsingenieurs tewerkgesteld worden: systeemontwerper, marketingmanager, personeelsdirecteur, productieplanner, projectmanager, salesmanager, beursspecialist, beleggingsadviseur, accountant, fiscalist, bedrijfsrevisor, ondernemer, consultant, financieel analist, bankdirecteur en nog veel meer!

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.
Open dagen (1)
DatumOpen dag
09-09-2018Infobeurs
KU Leuven - Leuven
Steden (3)
StadLand
AntwerpenBelgië
BrusselBelgië
LeuvenBelgië
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
Management & beleid van gezondheidszorgWO Master
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (3)
BeroepSector
ProductieplannerEconomie/Handel/Management
AccountantRechtspraak en Administratie
BeleggingsadviseurEconomie/Handel/Management

Informatie over
Handelsingenieur

Bij welke instellingen kun je Handelsingenieur volgen?

(4) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Handelsingenieur?

(1) open dagen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Handelsingenieur?

(5) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Handelsingenieur volgen?

(3) steden gevonden

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(1) opleiding gevonden

Wat kun je worden met Handelsingenieur?

(3) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...