Handelsingenieur in de beleidsinformatica

WO Master

Algemene informatie

Master in de toegepaste economische wetenschappen / Master of Science

Als handelsingenieur in de beleidsinformatica ben je de sleutelfiguur tussen enerzijds de gebruikers van een informatiesysteem en anderzijds de eigenlijke programmeurs die je ontwerp zullen omzetten in computerprogramma's. Je bent de architect die de plannen ontwerpt van systemen die door anderen gebouwd zullen worden. Je weet hoe een bedrijf werkt en houdt rekening met de economische, organisatorische en menselijke aspecten van het informatiesysteem, in overeenstemming met de strategische doelstellingen van een organisatie. Je kunt beslissingen over informatietechnologie kaderen in het geheel van een onderneming, de strategische gevolgen ervan inschatten en managementfuncties uitvoeren.

Toelatingseisen

Doordat studenten eerst aan deze basisvoorwaarden moeten voldoen alvorens te kunnen starten in de masteropleiding HIRB, kunnen sommige studenten rechtstreeks beginnen aan deze masteropleiding, terwijl anderen eerst zijn aangewezen op een verkorte bachelor of een relevant voorbereidingsprogramma.

Rechtstreeks

  • Bachelor in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de beleidsinformatica
  • Bachelor in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de beleidsinformatica uit een andere universiteit wordt toegelaten mits aangepast programma


Voor studenten die hun vooropleiding niet aan een Vlaamse onderwijsinstelling voor hoger onderwijs hebben afgelegd, kunnen enkele additionele toelatingsvoorwaarden gelden zoals hier.

Toekomstmogelijkheden

Het diploma handelsingenieur in de beleidsinformatica opent veel deuren. In onze moderne maatschappij kan geen enkele organisatie nog functioneren zonder beleidsinformatici. Je hebt een ruime keuze aan interessante beroepsmogelijkheden.

In het bedrijfsleven zijn handelsingenieurs in de beleidsinformatica zeer gegeerd en vooral werkzaam als informatieanalist, business consultant, ICT-architect, systeemontwerper, projectleider, EDP-manager, database administrator, informatieplanner ... maar je kunt ook moeiteloos doorgroeien naar een hogere managementfunctie in andere domeinen.

Technische kennis volstaat niet om echt goed te zijn in je beroep. Als beleidsinformaticus moet je verschillende kwaliteiten hebben. Zo worden eigenschappen als vertrouwen, innovatie, snelheid, sociaal aanvoelen, communicatievaardigheden, teamwork en groepsmanagement steeds belangrijker. Bovendien situeren veel ICT-gerelateerde beroepen zich in de dienstensector, wat contacten met klanten met zich meebrengt.

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.
Instellingen (2)
Open dagen (1)
DatumOpen dag
09-09-2018Infobeurs
KU Leuven - Leuven
Steden (2)
StadLand
AntwerpenBelgië
LeuvenBelgië
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
Management & beleid van gezondheidszorgWO Master
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Handelsingenieur in de beleidsinformatica

Bij welke instellingen kun je Handelsingenieur in de beleidsinformatica volgen?

(2) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Handelsingenieur in de beleidsinformatica?

(1) open dagen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Handelsingenieur in de beleidsinformatica?

(5) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Handelsingenieur in de beleidsinformatica volgen?

(2) steden gevonden

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(1) opleiding gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...