Allround Betonreparateur

MBO Niveau 3

Algemene informatie

Betonreparateur? Kan beton kapot gaan dan? Ja dus! Het lijkt onkwetsbaar, maar ook met beton kan veel misgaan. Bijvoorbeeld door slecht weer of een verkeersongeluk. Tijdens de opleiding tot Allround betonreperateur wordt je opgeleid om betronreparaties uit te voeren aan bruggen, wegen, viaducten, bouwkundige betonconstructies zoals kolommen, balken, vloeren, wanden, balkons en galerijen. Tijdens je opleiding leer je werken met verschillende gereedschappen en meetapparatuur. Ook leer je hoe je beton afwerkt en hoe je het zo beschermt dat het zo min mogelijk beschadigt.

Voor de opleiding tot allround betonreperateur is het van belang leidinggevende capaciteiten hebt, maar daarnaast ook in staat bent om zelfstandigd te werken en samen te werken binnen een team. Het is belangrijk dat je handig bent en nauwkeurig werkt. Tot slot moet je ruimtelijk inzicht hebben en is het van belang dat je millieubewust en efficient met materialen om kunt gaan.

Het beroep

Als allround betonreperateur ben je werkzaam bij één van de ongeveer 125 betonreparatiebedrijven die deze branche telt. Deze bedrijven zijn voornamelijk werkzaam in de burgerlijke- en utiliteitsbouw en de weg- en waterbouw. De allround betonreperateur voert zelfstandig werkzaamheden uit, werkt meestal samen met één of twee collega’s en geeft daar vaak leiding aan. De werkzaamheden van de allround betonreperateur vinden plaats in alle gebieden van bouw en infra. Bij alles wat je doet zorg je voor een veiligie werksituatie en ga je op een verantwoorde wijze om met het millieu.

Bedrijven hebben over het algemeen een eigen specialiteit en werkgebied. De betonreperateur voert betonreparaties uit aan allerlei betonnen construcites en brengt daarnaast beschermvloeren aan op betonnen ondervloeren. Daarnaast injecteert hij/zij betonconstructies en damwandconstructies om dze te herstellen of waterdicht te maken. Tot slot breng hij beschermende of contructieve lagen spuitbeton aan. Er zijn ook betonreperateurs die zich specialiseren in het het injecteren of het betonspuiten.

BOL/BBL

Dit is een BBL-opleiding.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- VMBO-opleiding

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

ROC Midden Nederland
Diploma Betonreparateur (inclusief een aantal jaren werkervaring in de betonreparatiebranche). Voor deze opleiding moet je een vakdiploma hebben. Dit heeft te maken met de basisvaardigheden van het vak. Om een bbl-opleiding te volgen, moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen baan hebt, meld je dit direct bij de intake.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de opledeiding tot Allround betonreparateur kun je werken in een betonreparatiebedrijf of in een schilders- of stukadoorsbedrijf. Doorstuderen kan, bijvoorbeeld de mbo-niveau 4 opleiding Uitvoerder, Werkvoorbereider of Calculator.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Open dagen (1)
Opleidingen (5)
OpleidingNiveau
Allround betonstaalverwerkerMBO Niveau 3
BetontimmermanMBO Niveau 3
Betonstaalverwerker MBO Niveau 3
BetonboorderMBO Niveau 3
Allround timmerkracht bouw- & werkplaatsMBO Niveau 3
Steden (3)
StadLand
HarderwijkNederland
NieuwegeinNederland
ZwolleNederland
Opleidingen (2)
OpleidingNiveau
Calculator/onderhoudsspecialistMBO Niveau 4
WerkvoorbereiderMBO Niveau 4
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (2)
BeroepSector
Vakkracht BouwBouw
WegwerkerBouw

Informatie over
Allround Betonreparateur

Bij welke instellingen kun je Allround Betonreparateur volgen?

(3) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Allround Betonreparateur?

(1) open dagen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Allround Betonreparateur?

(5) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Allround Betonreparateur volgen?

(3) steden gevonden

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(2) opleiding gevonden

Wat kun je worden met Allround Betonreparateur?

(2) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...