Allround broodbakker

MBO Niveau 3

Algemene informatie

Tijdens de opleiding tot Allround broodbakker wordt je opgeleid om een ambachtelijk broodbakker te worden die het vak van broodbakken beheerst. Tijdens deze opleiding leer je broodproducten (van roggebrood tot Frans stokbrood) te bereiden en hoe je grondstoffen en (tussen) producten moet bestellen en opslaan. Hoogwaardige grondstoffen moeten namelijk onder de juiste condities verwerkt worden. De opleiding tot allround broodbakker is gericht op kennis en vaardigheden met betrekking tot het bereiden en verwerken van deegproducten, het behandelen en verwerken van de aangeleverde grondstoffen en het afwerken van broodproducten. Tijdens de opleiding leer je hoe je broodproducten moet bereiden, decoreren en presenteren. Daarnaast leer je hoe je klanten kunt adviseren, hoe je je werkzaamheden plant en hoe je de de kwaliteit van de broodproducten bewaart. Voor deze studie is het van belang dat je sociaal vaardig, handig en creatief bent aangezien je zelf nieuwe combinaties van vorm, kleur en smaak bedenkt. Daarnaast is het van belang dat je een goede concentratie hebt en nauwkeurig kunt werken.

Het beroep broodbakker

Als Allround Broodbakker houd je je voornamelijk bezig met het maken en decoreren van allerlei broodproducten. Je maakt hierbij gebruik van vaste recepten, maar gebruikt ook je creativiteit om deze recpeten aan te kunnen passen. Je werkt veel met moderne apparatuur en af en toe handmatig. Als banketbakker werk je samen in een bakkerij met collega’s maar ook met verkoopmedewerkers, leveranciers en soms ook de afnemer.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze opleiding worden de volgende formele eisen gesteld:
- Een vmbo-opleiding
- Een diploma Broodbakker Grootbedrijf - niveau 2
- Een diploma Broodbakker - niveau 2
- Een vbo-diploma
- Een mavo-diploma

De instelling kan aanvullende eisen stellen, informeer hiernaar bij de opleiding van je keuze. Klik op de knop ‘adressen’ voor meer informatie. Kijk ook naar de presentatie van de instelling waar je de opleiding wil volgen. Vraag eventueel een brochure aan met de knop ‘brochureaanvraag’ voor extra informatie.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de opleiding tot Allround broodbakker kun je gaan werken in een ambachtelijke bakkerij. Je kunt ook doorleren voor Specialist banketbakker of Leidinggevende ambachtelijke bakkerij op mbo-niveau 4.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.

Open dagen (2)
Opleidingen (5)
OpleidingNiveau
Brood- & banketbakkerMBO Niveau 3
Allround brood- & banketbakkerMBO Niveau 3
Allround broodbakkerMBO Niveau 3
BanketbakkerMBO Niveau 3
Allround banketbakker MBO Niveau 3
Steden (7)
StadLand
AlmeloNederland
BredaNederland
DordrechtNederland
EnschedeNederland
HengeloNederland
RotterdamNederland
VenloNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (2)
BeroepSector
Brood- en banketbakkerVoeding
Assistent BakkerVoeding

Informatie over
Allround broodbakker

Bij welke instellingen kun je Allround broodbakker volgen?

(8) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Allround broodbakker?

(2) open dagen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Allround broodbakker?

(5) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Allround broodbakker volgen?

(7) steden gevonden

Wat kun je worden met Allround broodbakker?

(2) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...