Algemene informatie
Tijdens de opleiding tot Allround banketbakker wordt je opgeleid om allerlei banketbakkersproducten te bereiden zoals marsepein, taart en koekjes. Tijdens de opleiding leer je hoe je patisseriepdoructen moet bereiden, decoreren en presenteren. Daarnaast leer je hoe je klanten kunt adviseren, hoe je je werkzaamheden plant en hoe je de de kwaliteit van de pattiserieproducten bewaart. Voor deze studie is het van belang dat je sociaal vaardig, handig en creatief bent aangezien je zelf nieuwe combinaties van vorm, kleur en smaak bedenkt. Daarnaast is het van belang dat je een goede concentratie hebt en nauwkeurig kunt werken.
Als allround banketbakker maak je allerlei banketbakkersproducten. Dit gebeurt op een ambachtelijke manier, want het bakkersvak is een beroep apart. Je maakt etenswaren die vooral ook mooi zijn om naar te kijken, zoals versierde taarten met glazuur en suikerbeesten. Je kunt goed zelfstandig werken, maar je bent ook een echte teamspeler. Naast het maken van producten houd je je ook bezig met het inkopen van grondstoffen en het beheren van de voorraad. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de planning van het werk.
Toelatingseisen
Om toegelaten te worden tot deze opleiding, worden de volgende voorwaarden gesteld:
- Een vmbo diploma
- Een diploma Banketbakker, niveau 2
- Een diploma Banketbakker Grootbedrijf, niveau 2
- Een vbo-diploma
- Een mavo-diploma
De instelling kan aanvullende eisen stellen, informeer hiernaar bij de opleiding van je keuze. Klik op de knop ‘adressen’ voor meer informatie. Kijk ook naar de presentatie van de instelling waar je de opleiding wil volgen. Vraag eventueel een brochure aan met de knop ‘brochureaanvraag’ voor extra informatie.
Toekomstmogelijkheden
Na afronding van de opleiding tot Allround banketbakker kun je gaan werken in een ambachtelijke banketbakkerij. Je kunt ook doorleren voor Specialist banketbakker of Leidinggevende ambachtelijke bakkerij op mbo-niveau 4.
Duur
Deze opleiding duurt 3 jaar.