Allround brood- & banketbakker

MBO Niveau 3

Algemene informatie

Tijdens de opleiding tot Allround brood- en banketbakker wordt je opgeleid om alle mogelijke broodproducten(bijv ongevuld en gevuld grootbrood) en banketbakkersproducten (zoals marsepein, taart en koekjes) te bereiden . Tijdens de opleiding tot brood- en banketbakker leer je hoe je patisseriepdoructen moet bereiden, decoreren en presenteren. Daarnaast leer je hoe je klanten kunt adviseren, hoe je je werkzaamheden plant en hoe je de de kwaliteit van de pattiserieproducten bewaart. Voor deze studie is het van belang dat je sociaal vaardig, handig en creatief bent aangezien je zelf nieuwe combinaties van vorm, kleur en smaak bedenkt. Daarnaast is het van belang dat je een goede concentratie hebt en nauwkeurig kunt werken. 

Als allround banketbakker maak je allerlei brood- en banketbakkersproducten. Dit gebeurt op een ambachtelijke manier, want het bakkersvak is een beroep apart. Je maakt etenswaren die vooral ook mooi zijn om naar te kijken. Je kunt goed zelfstandig werken, maar je bent ook een echte teamspeler. Naast het maken van producten houd je je ook bezig met het inkopen van grondstoffen en het beheren van de voorraad. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de planning van het werk.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze opleiding, wordt de volgende voorwaarde gesteld:
- Een vmbo-diploma
- Een diploma Brood- en Banketbakker, niveau 2
- Een vbo-diploma
- Een mavo-diploma

De instelling kan aanvullende eisen stellen, informeer hiernaar bij de opleiding van je keuze. Klik op de knop ‘adressen’ voor meer informatie. Kijk ook naar de presentatie van de instelling waar je de opleiding wil volgen. Vraag eventueel een brochure aan met de knop ‘brochureaanvraag’ voor extra informatie.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de opleiding tot Allround brood- en banketbakker kun je gaan werken in een ambachtelijke brood- en/of banketbakkerij. Je kunt ook doorleren voor Specialist banketbakker of Leidinggevende ambachtelijke bakkerij op mbo-niveau 4.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.

Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (4)
OpleidingNiveau
Brood- & banketbakkerMBO Niveau 3
Allround broodbakkerMBO Niveau 3
BanketbakkerMBO Niveau 3
Allround banketbakker MBO Niveau 3
Steden (4)
StadLand
BredaNederland
HeerenveenNederland
LeeuwardenNederland
VenloNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (2)
BeroepSector
Brood- en banketbakkerVoeding
Assistent BakkerVoeding

Informatie over
Allround brood- & banketbakker

Bij welke instellingen kun je Allround brood- & banketbakker volgen?

(4) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Allround brood- & banketbakker?

(4) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Allround brood- & banketbakker volgen?

(4) steden gevonden

Wat kun je worden met Allround brood- & banketbakker?

(2) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...