Afdelingsmanager

MBO Niveau 4

Algemene informatie

Tijdens de opleiding tot Afdelingsmanager doe je de kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om je rol als afdelingsmanager op een gedegen manier vorm te geven.

Beroep

Als afdelingsmanager beheer je een afdeling met 5 tot 10 medewerkers binnen een centraal geleid filiaalbedrijf. Je bent  verantwoordelijk voor alles in en om de afdeling en bewaakt het imago van de vestiging. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het behalen van een geprognosticeerde omzet binnen de beschikbaar gestelde budgetten en neemt dus allerlei beslissingen om die omzet te behalen. Om de omzetten te behalen voert je beleidsmatige taken uit op het gebied van commercie, financiën en personeel. Het is daarbij belangrijk dat je het beleid van de centrale organisatie naar de eigen situatie vertaalt. De afdelingsmanager maakt de commerciële resultaten van de afdeling inzichtelijk en legt hierover verantwoording af bij de bedrijfsleider.

Profiel

De afdelingsmanager coördineert operationele taken en voert deze ook deels zelf uit. Voor de opleiding tot afdelingsmanager is het van belang dat je klantgericht, sociaalvaardig, ondernemend, representatief en assertief bent. Daarnaast heb je als aakomend afdelingsmanager een commerciële en professionele instelling, ben je servicegevoelig en vindt je dienstverlening aan de klant erg belangrijk. De afdelingsmanager laat een stimulerende en motiverende beroepshouding zien, is in staat om prioriteiten te stellen en beslissingen te nemen en is in staat om werkzaamheden te delegeren. In het kader van het leidinggevende aspect van het beroep is het belangrijk dat je oog hebt voor het individu, maar ook het belang van het team dan wel de organisatie in acht neemt.

Toekomstmogelijkheden

Na het afronden van de opleiding tot Afdelingsmanager kun je aan de slag in de detailhandel in allerlei soorten winkels. Doorstuderen kan ook. Je kunt bijvoorbeeld binnen het hbo-onderwijs de opleidingen small bussiness & retail management of commerciële economie volgen.

Duur

Deze opleiding duurt 4 jaar.

Open dagen (0)
DatumOpen dag
Steden (5)
StadLand
AlmeloNederland
Den BoschNederland
HelmondNederland
HengeloNederland
LeidenNederland
Opleidingen (2)
OpleidingNiveau
Commerciële economie HBO Bachelor
Ondernemerschap & Retail ManagementHBO Bachelor
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
Manager customer relationsEconomie/Handel/Management

Informatie over
Afdelingsmanager

Bij welke instellingen kun je Afdelingsmanager volgen?

(5) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Afdelingsmanager?

(5) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Afdelingsmanager volgen?

(5) steden gevonden

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(2) opleiding gevonden

Wat kun je worden met Afdelingsmanager?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...