Applied science

HBO Bachelor

Algemene informatie

Ben jij ge├»nteresseerd in biologie, scheikunde en technologie? Dan is de hbo-opleiding Applied Science wellicht iets voor jou! Tijdens dez opleiding Applied Science leer je kennis en technieken uit de natuurwetenschappen te combineren om slimme oplossingen te bedenken voor vraagstukken van bedrijven en instellingen  op het gebied van gezondheid, technologie, milieu of voeding.

Als Applied Scientist draag je je steentje bij aan het bevorderen van de gezondheid en het functioneren van mensen. Denk bijvoorbeeld aan de verbetering van medicijnen, de ontwikkeling van nieuwe kunststoffen en milieuvriendelijke materialen en het verbeteren van sportprestaties door uitgebalanceerde voeding en geavanceerde materialen.Voor deze opleiding is het van belang dat je nauwkeurig en resultaatgericht bent.

Studieopbouw 

In het eerste jaar van de opleiding Applied Science maak je kennis met het brede vakgebied van Applied Science. Je gaat in dit jaar ontdekken waar je interesses liggen en wat je talenten zijn. Bij ieder vak horen practica.

Aan het einde van het eerste jaar kies je een profiel: Chemie & Technologie of Biologie. Binnen het profiel kies je voor een leerroute Binnen Chemie & Technologie kun je kiezen uit Science & Materials, Science & Technology en Science & Food. Binnen Biologie kun je kiezen uit Science & Life en Science & Food.

Het derde jaar van de studie bestaat voor de helft uit een stage. Je specialiseert je verder in jouw leerroute, je volgt keuzevakken en je kiest een minor.

In het vierde jaar studeer je af bij een bedrijf of instelling op een onderwerp dat past bij jouw specialisatie. Als alles succesvol is verlopen krijg je je diploma en de internationaal erkende graad Bachelor of Applied Science.

Vakken

-Chemie,
-(Micro)biologie
-Wiskunde
-Statistiek
-Natuurkunde
-Technologie

Toelatingseisen

Havo-profielen: N&T, N&G
Vwo-profielen: N&T, N&G
Heb je een ander profiel dan kun je eventueel toegelaten worden na een intake gesprek.
Verwant Mbo diploma niveau 4

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de hbo-opleiding Applied Science kun je aan de slag bij grote bedrijven, instellingen, midden- en kleinbedrijven, ziekenhuizen en overheidsinstellingen. Je kunt hier werken als o.a. medewerker in de diagnostiek, procesontwerper, procesmanager, biologisch researchmedewerker, beleidsmedewerker, wetenschapsjournalist of commercieel technisch medewerker.

Je kunt dit soort werk onder andere doen bij energiebedrijven. Kijk voor meer informatie over de energiesector op WATT? - werken in de energie.

Duur

Deze opleiding duurt 4 jaar.
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (3)
OpleidingNiveau
ChemieHBO Bachelor
LaboratoriumtechniekHBO Bachelor
NatuurkundeWO Bachelor
Steden (3)
StadLand
EindhovenNederland
HeerlenNederland
LeidschendamNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (5)
BeroepSector
BiomedicusOnderwijs en Wetenschappen
Radiodiagnostisch laborantAlgemene gezondheidszorg
Medisch-microbiologisch analistAlgemene gezondheidszorg
ProcestechnoloogTechniek
OnderzoekerOnderwijs en Wetenschappen

Informatie over
Applied science

Bij welke instellingen kun je Applied science volgen?

(4) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Applied science?

(3) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Applied science volgen?

(3) steden gevonden

Wat kun je worden met Applied science?

(5) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...