Allround machinaal houtbewerker houthandel

MBO Niveau 3

Algemene informatie

Heb jij interesse voor materialen en techniek en werk je graag met machines? Dan is de opleiding tot Allround machinaal houtbewerker houthandel wellicht iets voor jou! Tijdens de opleding tot Allround machinaal houtbewerker houthandel leer je allerlei soorten hout en plaatmateriaal te bewerken voor verschillende producten. Voor deze opleiding is het van belang dat je nauwkeurig en gedisciplineerd bent. Je moet goed zelfstandig kunnen werken, maar ook in teamverband. Daarnaast is het van belang dat jij goed om kunt gaan met veranderende omstandigheden.

Als Allround machinaal houtbewerker houthandel werk je op de machinale afdeling van een houthandel, timmer- of trappenfabriek. Je bewerkt hout en plaatmaterialen voor producten (kozijnen, ramen, deuren, trappen, betimmeringen, balies, kasten, tafels, stoelen, houten vloerdelen, hekwerken en vlonders) die bedoeld zijn voor de bouw, de timmerindustrie, de meubelindustrie, interieurbouwbedrijven, palletbedrijven en andere houtverwerkende industrie. DAls Allround machinaal houtbewerker houthandel zaag je met een grote houtbewerkingsmachine dikke balken op hoge snelheid tot planken en latten en schaaf en frees je met grote precisie de onderdelen voor een speciaal ontworpen meubelstuk. De ene keer werk je zelfstandig, de andere keer in teamverband. Ook begeleidt je regelmatig collega’s. 

De houtverwerkende industrie staat niet stil. De toename van automatisering zorgt ervoor dat je steeds meer met computergestuurde houtbewerkingsmachines werkt. Als machinaal houtbewerker stel je ook de productiegegevens samen, voer je zelfstandig de meer complexe werkzaamheden uit en bewaak je de voortgang en kwaliteit van het bewerkingsproces. Daarnaast begeleid je andere machinaal houtbewerkers bij de werkzaamheden en informeer je medewerkers over de werkopdracht die ze gaan uitvoeren. Hierbij vertel jij wat de medewerkers gaan doen en wat er wordt verwacht. In je werkzaamheden dien je altijd de veiligheid voor jezelf en die van je collega’s in acht te nemen.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan een van de volgende eisen voldoen:

•vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg; Techniek
•overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
•diploma verwante beroepsopleiding op niveau 2 (bijv. Machinaal houtbewerker)

Heb je wel een vmbo-diploma, maar in een andere sector? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden instromen. Vraag dit bij de instelling van jouw keuze na.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de opleiding tot Allround machinaal houtbewerker houthandel kan je aan de slag op de machinale afdeling in een houthandel. Doorleren kan ook, bijvoorbeeld voor meewerkend leidinggevende of werkvoorbereider op mbo niveau 4.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.

Instellingen (1)
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (1)
StadLand
WoerdenNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Allround machinaal houtbewerker houthandel

Bij welke instellingen kun je Allround machinaal houtbewerker houthandel volgen?

(1) instellingen gevonden

In welke steden kun je Allround machinaal houtbewerker houthandel volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...