Logistiek teamleider

MBO Niveau 3

Algemene informatie

Heb jij interesse voor materialen en techniek, werk je graag met je handen en lijkt een baan waarbij je zowel moet helpen, adviseren, aansturen en motiveren leuk? Dan is de opleiding tot Allround logistiek medewerker houthandel wellicht iets voor jou! Tijdens de opleiding tot Allround logistiek medewerkerhouthandel leer je hoe je een heftruck moet bedienen, hoe je orders leest, verzameld en verzend klaar maakt, hoe je hout- en plaatmateriaal lost, in ontvangst neemt, controleert en opslaat, hoe je voorraden inventariseert en bijhoudt, hoe je collega’s moet instrueren en begeleiden en hoe je rapporteert aan leidinggevenden. Daarnaast krijg je vakken als rekenen, Nederlands en Loopbaan en Burgerschap.

Voor de opleiding Allround logistiek medewerker houthandel is het van belang dat je nauwkeurig en gedisciplineerd bent, goed zelfstandig kunt werken maar ook goed met anderen kunt samenwerken.

Als Allround logistiek medewerker houthandel ben je een belangrijke schakel in de houthandel. Je werkzaamheden bestaan uit uitvoerende taken zoals het verwerken van hout en plaatmateriaal, maar bijvoorbeeld ook uit het laden en lossen, controleren en inventariseren van de voorraad. Je houdt jezelf bezig met eenvoudige activiteiten zoals sorteren, stickeren en ompakken, maar voert ook zelfstandig meer complexe werkzaamheden uit. Daarnaast bewaak je als Allround logistiek medewerker houthandel de de kwaliteit van de materialen en de voortgang van het logistieke proces. Ook begeleidt hij andere logistiek medewerkers. Hij informeert (zowel ervaren als onervaren) medewerkers uit zijn team over de werkopdracht die ze gezamenlijk gaan uitvoeren. Hij vertelt het team wat ze gaan doen en wat er van hen wordt verwacht. Hij fungeert als vraagbaak met betrekking tot vragen over soorten, kwaliteiten, formaten en werkmethoden.

BOL/BBL
Dit is een BBL-opleiding.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg, profiel: Techniek
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • diploma verwante beroepsopleiding op niveau 2 (bijv. Logistiek Medeweker Houthandel 2).

Heb je wel een VMBO-diploma, maar in een andere sector? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden toch instromen. Vraag dit na bij de school van jouw keuze.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de opleiding tot Allround logistiek medewerker houthandel kun je aan de slag in de houthandel waar hout en plaatmateriaal wordt bewerkt, opgeslagen en geïmporteerd. Denk hierbij aan magazijnen of los- en opslagplaatsen bij een houthandel die hout en plaatmaterialen levert aan de houtverwerkende industrie en particulieren.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (2)
StadLand
ApeldoornNederland
NieuwegeinNederland
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
Logistiek medewerkerLogistiek/Transport/Lucht-/Zeevaart

Informatie over
Logistiek teamleider

Bij welke instellingen kun je Logistiek teamleider volgen?

(2) instellingen gevonden

In welke steden kun je Logistiek teamleider volgen?

(2) steden gevonden

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(2) opleiding gevonden

Wat kun je worden met Logistiek teamleider?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...