Geochemistry

WO Master

Algemene informatie

Ben je gefascineerd door de chemische aspecten van Milieu-en Aardwetenschappen en wil je studeren in een internationale omgeving? Dan is de masteropleiding Geochemistry mogelijk iets voor jou.

Deze tweejarige masteropleiding richt zich op de processen die de structuur en evolutie van de natuurlijke omgeving bepalen op, onder andere, het aardoppervlak, sedimenten, meren, grondwater en de oceanen. Deze omgevingen zijn onderling verbonden door de hydrologische cyclus, en hun chemie is sterk beïnvloed door biologische activiteiten. Deze activiteiten worden steeds vaker verstoord door menselijke activiteit op een lokale, regionale en mondiale schaal. Om de wereldwijde gevolgen van deze verstoringen te kunnen voorspellen, is het essentieel om wetenschappelijk inzicht te hebben in het functioneren van de biogeochemische systemen.

Inzicht in de oorzaken en consequiences van veranderingen in het milieu
Dit programma bied je inzicht in de oorzaken en gevolgen van veranderingen in het milieu. Dit programma biedt veelzijdig academisch onderwijs, cursussen en veldwerk worden gecombineerd. De combinatie van theorie en praktijk zal je goed voorbereiden op eventuele toekomstige uitdagingen. Je leert hoe je geochemische principes en numerieke simulatiemodellen gebruikt, maakt gebruik van geavanceerde analytische technieken en doet laboratoriumexperimenten.

Toelatingseisen

 • een BSc in de Aardwetenschappen, met nadruk op Geochemie, of
 • een BSc (universiteit of HBO Nederlands) in de Chemie, of
 • een BSc diploma van University College Utrecht, of
 • een HBO-diploma in een relevant onderwerp, zoals Aquatische milieutechnologie (Aquatische Ecotechnologie), Civiele Techniek (Civiele Techniek), Chemische Technologie (Chemische Technologie) of Milieutechnologie (Milieutechniek.

  • Als je beschikt over een ander HBO-diploma dan hierboven genoemd, dan kan je toch nog in aanmerking komen voor toelating. Je aanvraag wordt beoordeeld op individuele basis. Eventuele tekortkomingen in je vooropleiding kunnen worden gecompenseerd door het nemen van een of meer bachelor-modules voorafgaand aan, of bij de aanvang van de masteropleiding.

   Een goede kennis van Engels is vereist.

   Toekomstmogelijkheden

   Na voltooiing van de masteropleiding ben je bevoegde geochemicus. Afhankelijk van je persoonlijke interesses en sterktes, zal je over de vaardigheden beschikken om te werken in zowel het toegepast als fundamenteel onderzoek sectoren. Daarnaast zijn er kansen op werk in het milieubeleid en het onderwijs.

   Veel van de MSc afgestudeerden vinden werk bij openbare instellingen, adviesbureaus en de industrie (bijvoorbeeld olie-en gasindustrie, de productie van drinkwater). Anderen kiezen voor onderzoeksprogramma's aan universiteiten in Nederland en het buitenland.

   Duur

   Deze opleiding duurt 2 jaar.

Instellingen (1)
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (5)
OpleidingNiveau
Geomatics WO Master
Earth ObservationWO Master
ChemieWO Master
GeologyWO Master
MilieuwetenschapWO Master
Steden (1)
StadLand
UtrechtNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
OnderzoekerOnderwijs en Wetenschappen

Informatie over
Geochemistry

Bij welke instellingen kun je Geochemistry volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Geochemistry?

(5) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Geochemistry volgen?

(1) steden gevonden

Wat kun je worden met Geochemistry?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...