Stad- & streekontwikkeling

HBO Bachelor

Algemene informatie

Een stad of een streek kent een bepaalde diversiteit in natuur en cultuur. Aan de hand van de wensen van de inwoners van een stad of streek, de provincie of de gemeente, wordt gekeken naar de bestemming van bepaalde stukken grond. Terwijl stedelijke ontwerpbureaus spreken van city-branding stellen andere organisaties het behoud van het karakteristieke landschap centraal. Toch moet er overeenstemming bereikt worden over de bestemming van een terrein. Wordt het een recreatiepark of woonwijk? Heideveld of weiland? Je bent in staat om de verschillende disciplines die zich bezighouden met bijvoorbeeld de natuur, landbouw, water, recreatie en ruimte te combineren en in te passen bij het maken van de keuze.

Maar dat is niet genoeg! Goed communiceren en creativiteit zorgen voor de beste oplossingen. Dat leer je bij de studie Stad en streekontwikkeling. Veelzijdigheid staat voorop: je houdt je bezig met bijvoorbeeld recreatie in de stad of in natuurgebieden, agrarisch natuurbeheer, dorpsontwikkelingsplannen of de ontwikkeling van nieuwe fiets-, ruiter- en kanoroutes. Na deze studie ben je breed inzetbaar als adviseur natuur en landschap, gebiedsco├Ârdinator, planoloog of beleidsmedewerker ruimtelijke ordening.

 

Toelatingseisen

- Havo-diploma: alle profielen
- Vwo-diploma: alle profielen
- Mbo-diploma, niveau 4

Toekomstmogelijkheden

Deze dynamische studie biedt een scala aan mogelijkheden op de arbeidsmarkt zoals gebiedscoordinator, technisch medewerker inrichting, specialist agrotoerisme, projectleider plattelandsvernieuwing, adviseur natuur en landschap, beleidsmedewerker ruimtelijke ordening, planoloog landelijk gebied of zelfstandig ondernemer.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.

Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (2)
BeroepSector
PlanoloogAgrarisch/Milieu
Medewerker landschapsbouwAgrarisch/Milieu

Informatie over
Stad- & streekontwikkeling

Welke opleidingen zijn verwant aan Stad- & streekontwikkeling?

(5) opleidingen gevonden

Wat kun je worden met Stad- & streekontwikkeling?

(2) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...