Tandtechnisch medewerker kroon- & brugwerk

MBO Niveau 3

Algemene informatie

Als tandtechnisch medewerker kroon & brugwerk weet je veel van het gebit en de hulpstukken daarvoor maar ben je gespecialiseerd in het maken van kronen en bruggen. Als Tandtechnisch medewerker kroon- en brugwerk, werk je secuur, veilig en kostenbewust. Je handelt altijd volgens de voorgeschreven (kwaliteits)normen en de wetgeving, ook wanneer je onder tijdsdruk werkt.

Je bent je ervan bewust dat je een hoogwaardig werkstuk dient af te leveren aan de opdrachtgever (en dus patiënt) en toont de ambitie om een werkstuk te vervaardigen dat voldoet aan de eisen van functionaliteit, esthetiek en hygiëne. Je toont je bereid tot samenwerking en afstemming indien het werkstuk daarom vraagt. Daarnaast leer je tijdens de opleiding Tandtechnicus medewerker kroon- & brugwerk veel over het contact en de communicatie met de patiënt.

Er zijn hoge eisen die aan een werkstuk zoals een kroon gesteld worden op het gebied van functionaliteit, hygiëne en in toenemende mate ook esthetiek. Als Tandtechnicus moet je gevoel hebben voor deze eisen en zeer nauwkeurig kunnen werken. Om de hoogwaardige kwaliteit te kunnen garanderen is het daarnaast essentieel dat jij je altijd houdt aan de opdrachtbon, bedrijfsprotocollen, fabrieksspecificaties en wetgeving. Het werk wordt aldus volgens standaardwerkwijzen en naar eigen inzicht uitgevoerd. Je hebt daarom specialistische kennis en vaardigheden nodig voor de uitoefening van dit beroep.

 

Toekomstmogelijkheden

Je kunt aan de slag in een tandtechnisch laboratorium. Toekomstmogelijkheden Je kunt aan de slag op een gespecialiseerd laboratorium dat tandprothesen maakt. Je kunt ook verder leren, je krijgt dan meer taken en ingewikkeldere opdrachten. Je kunt bijvoorbeeld tandtechniek studeren op mbo niveau-4 en manager kroon- & brugwerk worden.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.

Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
Tandtechnisch medewerker kroon- en brugwerkAlgemene gezondheidszorg

Informatie over
Tandtechnisch medewerker kroon- & brugwerk

Wat kun je worden met Tandtechnisch medewerker kroon- & brugwerk?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...