Zorg, natuur & gezondheid

MBO Niveau 4

Algemene informatie

In deze MBO niveau 4- opleiding Zorg, natuur en gezondheid leer je alles over het verzorgen van dieren en planten. Ook leer je hoe je dit uit kunt leggen aan de medewerkers op een zorgboerderij. Deze medewerkers zijn geestelijk en/ of lichamelijk gehandicapt. Dat betekent dat je in deze MBO-opleiding veel leert over het werken op een boerderij maar ook dat je leert om te gaan met gehandicapten. Dat maakt het een erg afwisselende studie. Het werk op een zorgbedrijf bestaat uit zaaien, mesten en oogsten en het verzorgen van dieren. Het schoonmaken van de stallen en het voeden van de dieren hoort daar ook bij. Je leert stap voor stap hoe je dit het beste kunt aanpakken. Omdat de medewerkers op een zorgboerderij een handicap hebben is het belangrijk dat je alles duidelijk uit kunt leggen en dat je ze goed begeleidt. Dat leer je op deze opleiding Zorg, natuur en welzijn. Je zult ook les krijgen in organiseren zodat de werkzaamheden op de boerderij goed verdeeld kunnen worden. Het werk op een zorgboerderij heeft alles te maken met het welzijn van mens en dier. Vanzelfsprekend besteed je daarom veel aandacht aan de invloed van zorg en en natuur op de gezondheid. Het effect van voeding en verzorging op het welbevinden van de mens krijgt dan ook veel aandacht in deze studie.

Vakken

Tijdens de opleiding volg je ook een aantal algemene vakken zoals:

• Nederlands

• Engels

• Duits

• rekenen/wiskunde

• natuurkunde

• biologie

• economie

• presentatietechnieken

• scheikunde

Toelatingseisen

Gemengde leerweg-Landbouw Kaderberoepsgerichte leerweg-Landbouw Overgangsbewijs HAVO/VWO 3-4 Theoretische leerweg-Landbouw

Toekomstmogelijkheden

Na deze opleiding werk je bij agrarische zorgbedrijven, zelfstandige bedrijven waar zorg een bijfunctie is of boerderijen die eigendom zijn van een zorginstelling. Deze bedrijven bieden dagbesteding aan mensen die zorg en begeleiding nodig hebben, bijvoorbeeld met een verstandelijke beperking of een psychiatrisch probleem. Je kunt ook verder leren en bijvoorbeeld de HBO opleiding 'Plattelandsvernieuwing' gaan volgen.

Duur

Deze opleiding duurt 4 jaar.

Instellingen (1)
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Steden (1)
StadLand
BredaNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
DierenverzorgerAgrarisch/Milieu

Informatie over
Zorg, natuur & gezondheid

Bij welke instellingen kun je Zorg, natuur & gezondheid volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Zorg, natuur & gezondheid?

(3) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Zorg, natuur & gezondheid volgen?

(1) steden gevonden

Wat kun je worden met Zorg, natuur & gezondheid?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...