Affective neuroscience

WO Master

Algemene informatie

De postgraduate masteropleiding Affective Neuroscience komt voort uit een internationaal scholingsprogramma ‘European Certificate in Anxiety and Mood Disorders’. Het programma is gebaseerd op intensieve samenwerking van vijf instituten: Psychopharmocology Unit (Bristol University, UK), Chaim Sheba Medical Center (Tel-Aviv University, Israel) and Anxiety Disorders Clinical and research Unit (Vita-Salute University, Milan, Italy). De studie wordt afwisselend aangeboden door de Faculty of Medicine van de Universiteit Maastricht en de Universiteit van Florence. 

Het hoofddoel van de opleiding Affective Neuroscience is om kritische, onderzoeksgeoriënteerde clinici op de gebieden angst- en stemmingstoornissen op te leiden. Het hoofdaccent van de opleiding ligt dus op een onderzoeksmatige benadering van affectieve pathologie. De opleiding begeeft zich op het snijvlak van mentaal disfunctioneren zoals dat naar voren komt in klinische pathologie en het brede veld van fundamentele en toegepasteneurowetenschappen en wil zowel direct als indirect ten dienste staan van de praktijk. 

Afgestudeerden in de affectieve neurowetenschappen beschikken over expertise op het gebied van actuele diagnostische en therapeutische ontwikkelingen. Zij zullen, op basis van de ontwikkelde onderzoeksmatige benadering en wetenschappelijke fundering, de behandeling van individuele cliënten vooral baseren op de betrouwbaarheid van de bewijslast met betrekking tot de effectiviteit van behandelwijzen (strict reliance on evidence based).

Studieopbouw Affective Neuroscience

Het studieprogramma bestaat uit een combinatie van de volgende vier onderdelen:
-Onderwijs (bestaande uit cursussen en seminars, intern en op locatie)
-Begeleid onderzoek
-Een dissertatie als afronding van de opleiding
-Een porftolio.

Instroomeisen

De opleiding Affective neuroscience is bestemd voor afgestudeerden in de geneeskunde, psychologie of gedragswetenschappen, en richt zich op de laatste ontwikkelingen op het gebied van angst, depressie en de neurowetenschappen van emoties.

Toelatingseisen

  • Afgestudeerden in de geneeskunde, psychologie of gedragswetenschappen hebben direcht toegang tot de opleiding Affective Neuroscience.
Er is een beperkt aantal plaatsen per jaar, plaatsen worden toegewezen op een first-come-first-serve basis.

Toekomstmogelijkheden

Na het afronden van de postgraduate masteropleiding Affective Neuroscience kun je een promotieopleiding tot PhD volgen bij een onderzoeksinstituut. Daarnaast komen afgestudeerden terecht bij adviesbureaus, ziekenhuizen of in de industrie.

Duur

Deze opleiding duurt 1 jaar.

Instellingen (1)
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Steden (1)
StadLand
MaastrichtNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
GezondheidswetenschapperOnderwijs en Wetenschappen

Informatie over
Affective neuroscience

Bij welke instellingen kun je Affective neuroscience volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Affective neuroscience?

(7) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Affective neuroscience volgen?

(1) steden gevonden

Wat kun je worden met Affective neuroscience?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...