Studierichting Paardensport

HBO Bachelor

Algemene informatie

Dit is een studierichting van de opleiding Educatie & kennismanagement groene sector.

Voor een grote groep mensen is het werken met en voor paarden dagelijkse kost. Met de studierichting HBO paardensport richt je jouw toekomst en carrière op het werken in deze sector. Het paard staat daarin centraal, waardoor je niet hoeft te kiezen tussen studeren en paardrijden. Vier jaar lang ben je intensief bezig met studeren, rijden, trainen en coachen. Het wordt aanbevolen voor deze studierichting een woonplek te vinden in Deurne of omgeving.

Met de bacheloropleiding Educatie & kennismanagement groene sector biedt Stoas Wageningen | Vilentum Hogeschool je de mogelijkheid om (meer) vakkefnnis op te doen en te leren jouw kennis van paardensport over te brengen op anderen. Paardensport is één van de elf studierichtingen binnen deze bacheloropleiding, die opleidt tot de tweedegraads bevoegdheid.  

Je kunt je hierbij specialiseren in één van deze drie beroepsprofielen: docent in het VMBO, docent in het MBO, of kennismanager. De laatste specialisatie is gericht op het bedrijfsleven.    

Voorwaarden studierichting paardensport

De afstudeerrichting trainer/coach is gericht op het trainen en coachen van combinaties in de paardensport. Een goede coach is een scout (talent selectie), een trainer, en is een communicator met soms een taak op het vlak van beleidsontwikkeling. Als toekomstig coach moet je je handelen kunnen onderbouwen en daarbij gebruik maken van wetenschappelijke kennis. Als trainer hou je je onder meer bezig met het ontwerpen van opleidingstrajecten van ruiters en paarden en dien je creatief te zijn. Je moet beschikken over inzicht in de vaktechnieken en dit gebruiken om innovatieve toepassingen te creëren. Daarnaast dien je zelf met meerdere paarden op een vastgesteld niveau te presteren in de wedstijdsport.

Toelatingseisen

De paardensport heeft al jarenlang een stabiele plek in binnen- en buitenland. Na de opleiding kun je gaan werken als docent op VMBO- en MBO-scholen in de groene ruimte, als docent Paardenhouderij. Ook ben je bevoegd als docent Biologie, Natuurkunde, Scheikunde in het VMBO. Je vindt werk als kennismanager (bedrijfsleider paardenbedrijf, eigenaar (sport)stal, adviseur, PR-medewerker, organisator, zelfstandig ondernemer, journalist, voedingsdeskundige, evenementenorganisator) of als trainer/coach: stalruiter.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.

Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Studierichting Paardensport

Welke opleidingen zijn verwant aan Studierichting Paardensport?

(4) opleidingen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...