Bestuurskunde

HBO Bachelor

Algemene informatie

De hbo Bachelor Bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam is een vierjarige voltijd-bacheloropleiding. Vanaf het begin van de opleiding maak je kennis met de praktijk. De opleiding speelt zich gedeeltelijk af in de Amsterdamse wijken. Praktijkopdrachten, stages en gastdocenten uit de praktijk spelen een belangrijke rol in de opleiding.

Tijdens de opleiding maak je kennis met de vele werkterreinen en het veelzijdige vak van bestuurskundige. Je krijgt een behoorlijke dosis inhoudelijke bagage die je nodig hebt in je werk als bestuurkundige. Ook sociale en beroepsvaardigheden zijn essentieel: als bestuurskundige kun je je doel alleen bereiken in samenwerking met anderen.

Bestuurskunde is een competentiegerichte opleiding waarin theorie wordt verbonden met de beroepspraktijk. De opleiding is opgebouwd rondom actuele vraagstukken. Je leert die informatie en partijen te achterhalen die nodig zijn om een maatschappelijk probleem aan te pakken. Aan het eind van de opleiding ben je wegwijs in de politieke infrastructuren, weet je hoe je samenwerkingsverbanden kunt aangaan, ben je in staat om mee te denken over beleidsproblemen en weet je hoe deze uitgevoerd en gemeten moeten worden.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de hbo-opleiding Bestuurskunde kun je onder andere aan de slag als beleidsadviseur bij de politie, een gemeente of als beleidsmedewerker op een ministerie.

Duur

Deze opleiding duurt 4 jaar.

Instellingen (1)
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (2)
OpleidingNiveau
Bestuurskunde en OverheidsmanagementHBO Bachelor
BestuurskundeHBO Bachelor
Steden (1)
StadLand
GentBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Bestuurskunde

Bij welke instellingen kun je Bestuurskunde volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Bestuurskunde?

(2) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Bestuurskunde volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...