Verloskunde

WO Master

Algemene informatie

De master Verpleegkunde bereidt studenten voor op de taak van het onderbouwen van het verloskundig beleid en het versterken van de samenwerking binnen de ketenzorg verloskunde. Vind je het prachtig om alles rond de bevalling goed te verzorgen en zoek je verdieping op wetenschappelijk niveau, dan is deze opleiding misschien iets voor jou.

Doel van de opleiding

Het doel van de Universitaire Masteropleiding Verloskunde is verloskundigen academisch te vormen en wetenschappelijk te scholen tot professionals met een academisch denk- en werkniveau die een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van de verloskundige zorgverlening. De totale studieduur van deze master is 2,5 jaar (parttime). Per week heb je een middag en avond contactonderwijs van 15.00 tot 22.00 uur.

Opbouw opleiding Verloskunde

Het curriculum is opgebouwd uit verschillende modulen. Modulen bestaan uit interactieve hoorcolleges (lectures), gevolgd door verloskundig georiënteerde werkcolleges (tutorials) of practica.

Toelatingseisen

- Diploma van de vierjarige HBO-opleiding voor verloskundigen. Werkervaring geen vereiste.

* Wiskunde op VWO niveau géén verplichte toelatingseis meer. Hbo studenten (met een havo vooropleiding of vwo zonder wiskunde) wordt daarom wel aangeraden zich zelfstandig te oriënteren op bepaalde onderwerpen van de wiskunde (kansberekening, logaritmen) zodat er tijdens de studie van kan worden uitgegaan dat de student deze materie beheerst.

Er kunnen aanvullende eisen zijn, neem voor meer informatie contact op met de onderwijsinstelling of vraag een gratis brochure aan.

Toekomstmogelijkheden

Afgestudeerden hebben de keuze uit een breed scala van functies waarvoor wetenschappelijke expertise vereist is op het gebied van verloskundige zorg. Het gaat daarbij om functies als wetenschappelijk onderzoeker (PhD traject), onderzoeksmedewerker, beleids- of stafmedewerker, bestuursfuncties of docent verloskunde.
Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (2)
OpleidingNiveau
Verpleegkunde & de vroedkundeWO Master
VerloskundeWO Master
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (3)
BeroepSector
VerpleegkundigeAlgemene gezondheidszorg
ProjectleiderEconomie/Handel/Management
OnderzoekerOnderwijs en Wetenschappen

Informatie over
Verloskunde

Welke opleidingen zijn verwant aan Verloskunde?

(2) opleidingen gevonden

Wat kun je worden met Verloskunde?

(3) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...