Medewerker Marketing

MBO Niveau 4

Algemene informatie

Met de mbo-hbo opleiding Medewerker Marketing kun je alle kanten op. Na je opleiding help je bijvoorbeeld mee met alle E-marketing- en communicatieactiviteiten van je bedrijf. Je doet dit door de afdelingsmanager te ondersteunen bij het maken en uitvoeren van marketing- en E-business activiteiten.

Samen met je collega's verzamel en analyseer je gegevens over de afzetmarkten van het bedrijf. Ook de concurrenten houd je goed in de gaten. Je maakt productpresentaties en organiseert verkoopacties. Die leuke reclamecampagne, daar heb jij aan meegeholpen. Je maakt en deelt op social media voorlichtings - en promotiemateriaal, mailings en nieuwsbrieven. Ook schrijf je pers- en nieuwsberichten, maak je webpagina’s bij en praat je met journalisten.

Onderneem je graag? Ondernemerschap is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Dit betekent dat je tijdens de opleiding werkt aan het ontwikkelen van ondernemerscompetenties zoals: kansen in de markt zien, kansen verzilveren, een eigen stijl ontwikkelen, geen 9 tot 5 mentaliteit, ambities hebben. Doelgericht werken, zelfstandigheid, innovatief vermogen en commercieel denken zijn enkele kwaliteiten van ondernemerschap. Tijdens de opleiding worden deze kwaliteiten gecombineerd met de kennis en kunde die nodig zijn om een ondernemende professional te worden.

Iets voor mij?

Ben je zelfstandig en werk je graag met andere mensen? Lijkt het je leuk om innovatief bezig te zijn op een afdeling die zich bezig houdt met marketing, E-commerce en E-business en commercie? Weet jij klanten te verleiden tot een aankoop? Hou je van creatief en comercieel ondernemen? Vind je het leuk om steeds nieuwe dingen te doen en ben je in voor actie? Voldoe je aan de toelatingseisen voor deze Sprintopleiding? Dan is de opleiding Medewerker Marketing iets voor jou!

Toelatingseisen

  • Vmbo-diploma theoretische leerweg met gemiddeld een 7 of hoger op je diploma cijferlijst voor de vakken economie, wiskunde, Engels en Nederlands
  • Overgangsbewijs havo 3 naar 4
  • Overgangsbewijs vwo 3 naar 4
  • Economische mbo-opleiding op niveau 3

Toekomstmogelijkheden

Na het behalen van je diploma kun je kiezen om nog door te leren. Je kunt kiezen uit verschillende hbo-opleidingen zoals Commerciële Economie, Communicatiemanagement of Management, Economie en Recht (MER). Je kunt ook kiezen voor de NIMA Marketing (vervolg)opleidingen. Natuurlijk kun je ook direct gaan werken als medewerker op een reclamebureau, op een marketingafdeling, bij een beursorganisatie of in de evenementenbranche.

Duur

Regulier: 3 jaar / Sprint mbo naar hbo: 2 jaar
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Steden (5)
StadLand
AmersfoortNederland
EindhovenNederland
PurmerendNederland
TilburgNederland
ZaandamNederland
Opleidingen (3)
OpleidingNiveau
Commerciële economie HBO Bachelor
CommunicatiemanagementHBO Bachelor
Management, economie & rechtHBO Bachelor
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (2)
BeroepSector
MarketingmedewerkerCommunicatie/Reclame/Informatie/Documentatie
Medewerker marketingcommunicatieCommunicatie/Reclame/Informatie/Documentatie

Informatie over
Medewerker Marketing

Bij welke instellingen kun je Medewerker Marketing volgen?

(5) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Medewerker Marketing?

(6) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Medewerker Marketing volgen?

(5) steden gevonden

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(3) opleiding gevonden

Wat kun je worden met Medewerker Marketing?

(2) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...