Politieke wetenschappen

WO Bachelor

Algemene informatie

Het politicologisch werkterrein: van dorp tot globale gemeenschap
Ben je geboeid door de actuele en toekomstige ontwikkeling van onze samenleving, van dorp tot globale gemeenschap? Dan is een opleiding in de Politieke Wetenschappen zeker iets voor jou. Een politicoloog is niet tevreden met een snelle en oppervlakkige blik op de zaken. Een politicoloog wil meer weten en beter begrijpen.

Ontwikkel je eigen kritische blik op de wereld
Begrijpen hoe de wereld in elkaar zit, oorzaken en gevolgen onderscheiden en verbanden ontdekken; daar gaat het om. Je leert met een kritische blik naar de wereld kijken, je eigen mening vormen, ze stevig onderbouwen en met goede argumenten communiceren. Het masterdiploma Politieke Wetenschappen staat daarbij garant voor diepgaande kennis van en inzicht in (internationale) politieke systemen en structuren en om de normatieve implicaties van politiek. Tijdens je opleiding kies je uit een brede waaier aan opleidingsonderdelen met de mogelijkheid tot specialisatie in een deelgebied van de politieke wetenschappen.

Toelatingseisen

Kijk hier voor de toelatingseisen

Toekomstmogelijkheden

In de plaats van te vragen waar afgestudeerden in de Politieke Wetenschappen na hun studies zoal terechtkomen, vraag je beter waar je géén politicologen tegenkomt. Je vindt onze afgestudeerden in het wetenschappelijk onderzoek, bij overheidsorganisaties, in lokale besturen, in het sociaal werk, in culturele instellingen, in internationale organisaties, in de diplomatie, bij de Europese Commissie, bij derdewereldorganisaties, in het internationale vluchtelingenwerk, bij de krant, op de nieuwsredactie van tv, in de politiek, ...

Politicologen vind je dus vrijwel overal. Dat komt omdat ze een brede basisopleiding hebben gekregen en zich in heel verschillende richtingen hebben kunnen specialiseren.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (5)
Steden (2)
StadLand
AntwerpenBelgië
BrusselBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Politieke wetenschappen

Bij welke instellingen kun je Politieke wetenschappen volgen?

(2) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Politieke wetenschappen?

(5) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Politieke wetenschappen volgen?

(2) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...