Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

WO Bachelor

Algemene informatie

In het eerste jaar van het modeltraject vormen de biomedische basiswetenschappen een groot deel van je studie, met studiedelen als Chemie, Anatomie, Inleiding tot de biomechanica van het menselijk bewegen, Algemene biologie en weefselleer en een inleiding tot de fysiologie. Daarnaast gaat er een ruim aantal studiepunten naar kinesitherapie-onderwijs, waarbij je uitgebreid kennis maakt met de beginselen van de kinesitherapie en met een eerste module onderzoek en behandeling.

Je steekt vanaf het begin van het academiejaar de handen uit de mouwen, zodat je al snel de basisvaardigheden onder de knie – of beter: in de vingers – hebt. Je gaat op stage met recreatieve en mindervalide sporters en leert een aantal sporten beoefenen. In de vakken Psychomotoriek en Gezondheidsleer en EHBO leer je hoe gezond te leven en wat je kan doen als er iets misgaat met het bewegingsstelsel. Tot slot leer je in dit eerste jaar van je opleiding meer over diverse onderzoeksmethodes.

In het tweede jaar van het modeltraject zal je de opgedane kennis verder toepassen. Zo gaat onder andere het anatomieonderwijs verder in het studiedeel Dissectie, maar staan ook Biochemie van de inspanning en verschillende fysiologische opleidingsonderdelen op het programma.

De bewegingspromotie blijft behouden (zij het heel wat minder intensief) en wordt daarnaast aangevuld met didactiek. Je leert meer over de verschillende onderzoeksmethodes, zoals Biometrie (het opmeten van het menselijk lichaam) en statistiek. Je gaat ook dieper in op de kinesitherapie en het revalideren en krijgt vakken als Neurologische revalidatie, Module onderzoek en behandeling, Functionele trainingstherapie. Ook de eerste (observatie)stages staan geprogrammeerd in dit jaar.

In het derde jaar van het modeltraject wordt er naast een aantal globale kinesitherapie- en revalidatiewetenschappelijke studiedelen meer en meer in modules gewerkt. Elke module bestaat telkens uit twee luiken: een pathologisch/medisch luik (over alles wat er fout kan gaan) waarbij je les krijgt van artsen en een tweede luik dat handelt over de revalidatie, gegeven door gespecialiseerde kinesitherapeuten. Deze modulaire werkwijze wordt sterk uitgebreid in je masteropleiding. Daarnaast wordt er nu al veel aandacht besteed aan de typische onderzoeken en behandelingen die kinesitherapeuten dagelijks uitvoeren. Je start met het eerste deel van de klinische stages en gaat zelf aan de slag gedurende het volledige tweede semester.

Na deze drie jaren die de bacheloropleiding uitmaken, dien je inzicht te hebben in de morfologische, biochemische, fysiologische en biomechanische aspecten van het menselijk bewegen. Tevens zal je je eigen bewegingsmogelijkheden hebben verkend en uitgebreid.

Toelatingseisen

Kijk hier voor de toelatingseisen

Toekomstmogelijkheden

Het belangrijkste doel van de opleiding is je tewerk te stellen als revalidatiewetenschapper/kinesitherapeut. Dat kan op zelfstandige basis, maar ook in een ziekenhuis of revalidatiecentrum.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Open dagen (2)
DatumOpen dag
09-09-2018Infobeurs
KU Leuven - Campus Brugge
09-09-2018Infobeurs
KU Leuven - Leuven
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
Medische informatiekundeWO Bachelor
Steden (3)
StadLand
BruggeBelgië
BrusselBelgië
LeuvenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Bij welke instellingen kun je Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie volgen?

(3) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie?

(2) open dagen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie?

(1) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie volgen?

(3) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...