Toegepaste informatica

WO Master

Algemene informatie

De bacheloropleiding Computerwetenschappen en de masteropleiding Toegepaste Informatica spitsen zich toe op de studie van alle aspecten van software, zowel de theoretische en wetenschappelijke aspecten als de praktische aspecten ervan. Dit omvat o.a. de studie van softwaretechnologie (programmeertalen, gegevensbanken, internettechnologie, compilers...), algoritmen en oplossingsstrategieën, ontwerptechnieken, alsook aspecten die te maken hebben met het invoeren van informatica-oplossingen in bedrijven, organisaties en de maatschappij. Daarnaast besteed je ook de nodige aandacht aan onderzoek in het vakgebied.

Software is de toekomst
Computerwetenschappen is een snel groeiend vakgebied. De informaticasector is dan ook een hoogtechnologische sector waar commerciële en technologische vernieuwingen legio zijn. Je kunt er al je creative driften botvieren in het maken van nieuwe (software-) producten. Niet zo creatief? Geen nood, de sector heeft ook een grote behoefte aan mensen die de ideeën van anderen weten te realiseren of die softwareoplossingen kunnen aanreiken voor allerlei problemen. Bovendien heeft het vakgebied een zeer grote reikwijdte. In elk (wetenschappelijk of maatschappelijk) domein krijgt men vroeg of laat met een vorm van informatisering te maken. Omdat het vakgebied zo een grote reikwijdte heeft, is het ook een ideaal vak voor mensen met een brede interesse. Op basis van een gedegen kennis kunnen informatici samenwerken met mensen uit andere vakgebieden en daar vormgeven aan informaticaoplossingen.

Toelatingseisen

Kijk hier voor de toelatingseisen

Toekomstmogelijkheden

Met een universitair diploma Toegepaste Informatica kan je alle kanten op. Je kan werken in een van de vele softwarebedrijven, maar ook in de informaticaafdeling van bedrijven waarvan de kerntaken zich niet in de informatica bevinden zoals banken, verzekeringsmaatschappijen of in de industriële sector, gezondheidszorg, transport, overheidsdiensten, ... Typische benamingen van jobs voor een universitair geschoolde informaticus zijn: ICTarchitect, ICT-analist, ICT-projectmanager, ICTconsultant, softwareontwerper, softwareontwikkelaar, databasespecialist, webspecialist, ...

Eigen zaak of liever voor de klas?
Een eigen zaak opstarten behoort eveneens tot de mogelijkheden. Je kan je opleiding ook aanvullen met de lerarenopleiding, zodat je les kunt geven in het reguliere onderwijs (secundair en hoger onderwijs) of in het bedrijfsleven.

Duur

Deze opleiding duurt 1 jaar.
Open dagen (1)
DatumOpen dag
09-09-2018Infobeurs
KU Leuven - Leuven
Opleidingen (2)
OpleidingNiveau
InformatiekundeWO Master
InformaticaWO Master
Steden (2)
StadLand
BrusselBelgië
LeuvenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Toegepaste informatica

Bij welke instellingen kun je Toegepaste informatica volgen?

(2) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Toegepaste informatica?

(1) open dagen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Toegepaste informatica?

(2) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Toegepaste informatica volgen?

(2) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...