Kunstwetenschappen & archeologie

WO Master

Algemene informatie

De masteropleiding ontwikkelt je onderzoeksvaardigheden verder, scherpt je kritische zin aan en reikt je meer gespecialiseerde kennis aan. In de masteropleiding diep je kennis en vaardigheden verder uit of scherp je deze aan en besteed je aandacht aan communicatieve vaardigheden en aan kritische reflectie. Het is een veelzijdige, disciplineoverschrijdende opleiding. Zo houd je je bezig met archeologie, architectuurgeschiedenis, onderzoek van kunst en creativiteit, onderzoek van nieuwe media, de studie van het landschap en de ruimtelijke vormgeving, het onderzoek van industrieel erfgoed of de studie van oude Meesters in hun maatschappelijke context.

Het programma van de master Kunstwetenschappen en Archeologie bestaat uit twee delen. Het algemene, verplichte deel; hieronder valt ook de masterproef die voor meer dan 1/3 mee telt. Vervolgens is er ruimte voor keuzevakken en een stage. Het is zelfs mogelijk om opleidingsonderdelen van andere opleidingen of van de Université Libre de Bruxelles te kiezen. Hierdoor kan je een programma samenstellen dat op jouw interesses, studiewensen en toekomstplannen is toegespitst.

De masteropleiding ontwikkelt je onderzoeksvaardigheden verder, scherpt je kritische zin aan en reikt je meer gespecialiseerde kennis aan.

Brussel als ideale kunstbiotoop
Brussel en omgeving zijn voor deze studie zeer geschikt, niet alleen omdat hier tal van belangrijke musea en bibliotheken te vinden zijn, maar ook omdat de stad zeer veel te bieden heeft op het vlak van architectuur.

Persoonlijke interesse is een must J
e persoonlijke interesse en openheid van geest vormen de beste troef om aan deze opleiding te beginnen. Interesse in de grote fasen van de geschiedenis en aandacht voor de wereld rondom je zijn natuurlijk wel een must.

Toelatingseisen

Kijk hier voor de toelatingseisen

Toekomstmogelijkheden

Een alumnus met het diploma Kunstwetenschappen en Archeologie van de Vrije Universiteit Brussel beschikt over een waaier van kwaliteiten: een brede basiskennis en vorming, in staat zelfstandig te werken, competent, communicatievaardig, kennis en ervaring in diverse beroepspraktijken.

Deze kwaliteiten openen een waaier van jobmogelijkheden. Niet alleen in musea, de archeologische beroepswereld of in de brede erfgoedsector, maar ook in de media, het wetenschappelijk onderzoek, het onderwijs en heel wat sectoren van het sociale en culturele leven, alsook de administraties rond erfgoed, leefmilieu, kunst en cultuur.

Duur

Deze opleiding duurt 1 jaar.
Instellingen (1)
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Steden (1)
StadLand
BrusselBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Kunstwetenschappen & archeologie

Bij welke instellingen kun je Kunstwetenschappen & archeologie volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Kunstwetenschappen & archeologie?

(5) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Kunstwetenschappen & archeologie volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...