Fysica & sterrenkunde

WO Master

Algemene informatie

De master in de Fysica en de Sterrenkunde biedt je een brede wetenschappelijke vorming met talrijke beroepsmogelijkheden. Je krijgt de mogelijkheid het onderzoek voor je masterproef uit te voeren in experimentele en theoretische onderzoeksgroepen met een sterke internationale reputatie. Bovendien is er de aanwezigheid van de beroemde Internationale Solvay Instituten voor Fysica en Chemie, waar Nobelprijswinnaars en andere topwetenschappers geregeld te gast zijn. Er zijn stagemogelijkheden in het CERN en andere onderzoeksinstituten, maar ook stages in bedrijven zijn een optie.

Je kan rekenen op een breed programma waarbij de expertise over de onderzoeksdomeinen van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent gebundeld is. Zo kan je je studie perfect afstemmen op je persoonlijke interesses. Het programma bestaat uit vier onderdelen van telkens 30 studiepunten: verplichte algemene vakken, opleidingsonderdelen die bij een van de drie afstudeerrichtingen (Economie en bedrijfsleven, Onderwijs en Onderzoek) horen, keuzevakken en de masterproef. Minstens 12 studiepunten worden gevolgd aan een andere universiteit of je loopt stage in binnen- of buitenland.

Toelatingseisen

Rechtstreeks
- Bachelor or Science in de Fysica en de sterrenkunde
- Master of Science in de Fysica en de Sterrenkunde: economie en bedrijfsleven
- Master of Science in de Fysica en de Sterrenkunde: onderwijs
- Master of Science in de Fysica en de Sterrenkunde: onderzoek
- Specifieke lerarenopleiding wetenschappen en ingenieurswetenschappen
- Voorbereidingsprogramma Master of Science in de Fysica en de sterrenkunde

Toekomstmogelijkheden

Fysici en sterrenkundigen van de Vrije Universiteit Brussel hebben een veelzijdige, parate kennis opgebouwd en bruikbare vaardigheden verworven waardoor ze zonder moeite een job vinden in de meest diverse sectoren.

Van onderzoek tot industrie
Vele afgestudeerden komen in het wetenschappelijk onderzoek terecht. Zowel in het binnen- als in het buitenland werken onze alumni mee aan de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen.
Maar ook in de industrie zijn fysici zeer gegeerd. Door hun brede basis in modelleren, statistiek, informatica en problem-solving worden zij vaak ingezet voor onderzoek en ontwikkeling.

In het bank- en verzekeringswezen werken ook talrijke mensen met een fysicaopleiding. Hier werken zij onder andere rond risicoanalyse en de modellering van de financiële markten.

Aan de slag in het onderwijs
Met de minor Onderwijs kan je leerkracht in het secundair en/of hoger onderwijs worden. Er is een grote nood aan leerkrachten die hun passie voor de fysica doorgeven aan de volgende generatie wetenschappers.

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.
Instellingen (1)
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (8)
Steden (1)
StadLand
BrusselBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Fysica & sterrenkunde

Bij welke instellingen kun je Fysica & sterrenkunde volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Fysica & sterrenkunde?

(8) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Fysica & sterrenkunde volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...