Lichamelijke opvoeding en Bewegingswetenschappen

WO Master

Algemene informatie

Het masterprogramma biedt je een wetenschappelijke opleiding aan met een goed doordachte complementariteit van praktijk en theorie. Terwijl deze masterfase in de eerste plaats een theoretische en praktische verdieping van de opleidingsonderdelen van de bachelorfase inhoudt, zijn haar afstudeerrichtingen onmiddellijk relevant voor de beroepswereld. Een pluspunt hierbij is de persoonlijke aanpak door te werken met kleine groepen studenten en een grote variatie aan werkvormen. Interactie tussen docent en student dragen we hoog in het vaandel. Je krijgt bovendien de mogelijkheid om jouw interessedomein en visie concreet vorm te geven in de wetenschappelijke aanpak van sport en beweging. Door beleid en begeleiding op het hoogste niveau aan te bieden, maken we je klaar voor je toekomstige job.

Je kiest voor één van de volgende afstudeerrichtingen:

  • Fysieke activiteit, Fitheid en Gezondheid: Je wordt deskundig in het begeleiden van individuen en groepen bij het verwerven en onderhouden van een fysiek actieve levensstijl. Via deze afstudeerrichting behaal je het diploma 'fitnessdeskundige' (personal trainer) van de Vlaamse Trainersschool. 
  • Bewegingsonderwijs: Je behaalt het diploma van leraar. Je geeft je passie en vakkennis door aan jonge mensen en zet ze aan tot een fysiek actieve levensstijl. Je krijgt ook tal van uitdagingen op vlak van opvoeding, vakoverschrijdend werken en opstarten/opvolgen van lokale samenwerkingsverbanden. 
  • Sportmanagement: Wil je later je eigen bedrijf oprichten? In deze afstudeerrichting kan je een studentenonderneming starten en zo je eerste stappen als ondernemer zetten. Het diploma 'sportfunctionaris' van de Vlaamse Trainersschool krijg je bovenop je masterdiploma. 
  • Sporttraining en Coaching: Wil je specialist worden in een bepaalde sport? In deze afstudeerrichting word je klaargestoomd voor een job als trainer of coach binnen je specialisatiesport. Afhankelijk van de sporttak en je eigen verworven bekwaamheden kan je het diploma Trainer A van de Vlaamse Trainersschool behalen.

Toelatingseisen

Kijk hier voor de toelatingseisen

Toekomstmogelijkheden

Schuilt er in jou een sportmanager?
Als afgestudeerde in Sportmanagement kan je starten als organisator van sportevenementen, leidinggevende binnen een sportfederatie, sportfunctionaris of sportpromotor. Het diploma ‘sportfunctionaris’ van de Vlaamse Trainersschool krijg je bovendien bovenop je masterdiploma.

Of ben je eerder een coach?
Trainer/coach worden binnen je specialisatiesport is het doel van de afstudeerrichting Training en Coaching. Bovendien bestaat de mogelijkheid om het diploma Trainer B of Trainer A van de Vlaamse Trainersschool te behalen.

Lijkt de fitnesssector je wel iets?
Kies je voor Fitheid en Gezondheid, dan biedt de fitnesssector heel wat uitdagingen. Maar ook binnen de gezondheidssector kan je terecht: denk maar aan sportieve begeleiding van ouderen, zwaarlijvigen, kinderen… Via deze afstudeervariant krijg je bovenop je masterdiploma eveneens het diploma fitnessdeskundige (Personal Trainer) van de Vlaamse Trainersschool.

Of geef je liever les?
En uiteraard blijft ook het onderwijs een grote afnemer van onze masters. Het diploma Leraar kan via de combinatie van de afstudeerrichting Onderwijs met enkele aanvullende opleidingsonderdelen uit de specifieke lerarenopleiding behaald worden.

Ook onderzoek is mogelijk
Met een masterdiploma in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen kan je ook terecht in de onderzoekswereld. De bewegingswetenschappen, biomedische wetenschappen en sociale en pedagogische wetenschappen worden dan jouw terrein van expertise.

Mogelijkheden buiten sportsector
Maar als sociaalvaardig en flexibel persoon kan je ook buiten de sportsector terecht, bijvoorbeeld als medisch of farmaceutisch afgevaardigde...

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.
Open dagen (1)
DatumOpen dag
09-09-2018Infobeurs
KU Leuven - Leuven
Opleidingen (4)
Steden (2)
StadLand
BrusselBelgië
LeuvenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Lichamelijke opvoeding en Bewegingswetenschappen

Bij welke instellingen kun je Lichamelijke opvoeding en Bewegingswetenschappen volgen?

(2) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Lichamelijke opvoeding en Bewegingswetenschappen?

(1) open dagen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Lichamelijke opvoeding en Bewegingswetenschappen?

(4) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Lichamelijke opvoeding en Bewegingswetenschappen volgen?

(2) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...