Management & beleid van gezondheidszorg

WO Master

Algemene informatie

De Master in Management en het Beleid van de Gezondheidszorg is een stevige voorbereiding op leidinggevende, beleids- en onderzoeksfuncties in de gezondheidszorg. De opleiding is wetenschappelijk georiënteerd, maar tegelijk zeer toepassingsgericht. Ze is interessant voor mensen die een beleids-, leidinggevende of onderzoeksfunctie ambiëren.

De masteropleiding Management en Beleid van de Gezondheidszorg wil studenten de nodige kennis, inzichten en vaardigheden aanleren, zodat ze in staat zijn kritisch en zelfstandig te functioneren in de wereld van de gezondheidszorg.

De opleiding stelt je in staat maatschappelijke verschijnselen met betrekking tot gezondheid en gezondheidszorg waar te nemen, te analyseren en te interpreteren.

Op basis van wetenschappelijke analyses zul je praktijk- en beleidsrelevante conclusies leren formuleren en op een zinvolle manier leren communiceren en rapporteren. Het programma omvat naast een belangrijke wetenschappelijke pijler ook toepassingsgerichte onderdelen met het oog op beleidsvoering en management.

Troeven
De opleiding in het Management en het Beleid van de Gezondheidszorg heeft belangrijke troeven:  

  • De lessen worden uitsluitend ‘s avonds gegeven. De meeste studenten die een opleiding in het Management en het Beleid van de Gezondheidszorg aanvatten, staan immers in het beroepsleven. 
  • Veel colleges en alle oefeningen vinden plaats in kleine groepen, wat een intensieve begeleiding mogelijk maakt. De lage drempel tussen docent en student draagt ertoe bij dat eventuele moeilijkheden makkelijk kunnen worden gedetecteerd en geremedieerd. De opleiding hecht veel belang aan de inspraak van studenten. 
  • Zowel de inhoud van de verschillende opleidingsonderdelen als de gebruikte onderwijsvormen worden voortdurend aan maatschappelijke veranderingen aangepast. De opleiding blijft dus zowel qua vorm als qua inhoud zeer actueel. Er wordt aandacht besteed aan het aanleren van competenties die levenslang leren vergemakkelijken.

Toelatingseisen

Kijk hier voor de toelatingseisen

Toekomstmogelijkheden

Met een diploma in het Management en Beleid van de Gezondheidszorg kan je zowel in de sector 'gezondheidszorg' (bv. ziekenhuizen, revalidatiecentra, Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg, ...) als in de sector 'welzijnszorg' (bvb. OCMW's, thuiszorg, RVT's) terecht. Voorbeelden van functies zijn hoofdverpleegkundige of directielid.

Buiten de zorgsector zijn er nog tal van tewerkstellingsmogelijkheden: openbare besturen en adviesorganen van de gemeentelijke, provinciale of nationale overheid, verzekeringsinstellingen, ziekenfondsen, beroepsorganisaties, werkgevers- en werknemersorganisaties, patiëntenorganisaties, enz.

Sta je liever voor de klas? Of is onderzoek meer je ding?
Met de Master in het Management en Beleid van de Gezondheidszorg kan je tenslotte ook lesgeven en kom je in aanmerking voor de functie van wetenschappelijk medewerker in onderzoekscentra.

Duur

Deze opleiding duurt 1 jaar.
Open dagen (1)
DatumOpen dag
09-09-2018Infobeurs
KU Leuven - Leuven
Steden (2)
StadLand
BrusselBelgië
LeuvenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Management & beleid van gezondheidszorg

Bij welke instellingen kun je Management & beleid van gezondheidszorg volgen?

(2) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Management & beleid van gezondheidszorg?

(1) open dagen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Management & beleid van gezondheidszorg?

(5) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Management & beleid van gezondheidszorg volgen?

(2) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...