Fotonica

WO Master

Algemene informatie

Fotonica, die aansluit op de afstudeerrichting Elektronica en informatietechnologie van de bacheloropleiding Ingenieurswetenschappen, leidt je op tot een burgerlijk ingenieur die in staat is om op een efficiënte en methodische manier fotonische componenten en systemen te ontwerpen, realiseren en testen, gebaseerd op inzicht in de onderliggende fysische processen. Bovendien zal je bij het beëindigen van je opleiding over de nodige bekwaamheden beschikken om in te staan voor vernieuwing in onderzoek en ontwikkeling, zowel in de industrie als in onderzoekscentra.

De master in de Fotonica biedt je een grondige specialisatie in fotonische materialen, componenten en systemen. Dit gaat van lasers en LED's, over optische vezels en vloeibare kristallen, tot optische sensoren en detectoren. Zo beschik je over de nodige bagage van de fysica van fotonische (halfgeleider)componenten en de technologische processen gebruikt om ze te bouwen. Omdat je ook een keuzepakket kan volgen in ICT, elektronica, materiaalkunde, natuurkunde, bedrijfskunde, ... is deze masteropleiding zeer breed. Bovendien wordt ook het contact met de bedrijfswereld niet uit het oog verloren en kan je een industriële stage lopen.

Toelatingseisen

kijk hier voor de toelatingseisen

Toekomstmogelijkheden

Jouw toekomst als burgerlijk ingenieur fotonica ziet er goed uit. Het belang van fotonica op het niveau van de Vlaamse en Europese industrie neemt alsmaar toe. Die industrie is echter niet zeer herkenbaar omdat ze zeer heterogeen is en tot diverse sectoren behoort. In de IT-sector zijn er bedrijven die zich met optische vezeltechnologie, met beeldschermen, met laserprinters, met cd-dvd-technologie, ... bezighouden.

In de metaalbewerkingssector zijn er bedrijven die lasersystemen voor materiaalbewerking ontwikkelen. In de energiesector zijn er de lampfabrikanten en de zonnecelfabrikanten. In de sensorwereld zijn er de instrumentbouwers (spectroscopie, microscopie …), de infraroodsensoren, de visiesystemen, de glasvezelsensoren, ...

Die industrie bestaat enerzijds uit grote bedrijven maar ook voor een belangrijk deel uit een groeiend aantal kleinere bedrijven, zoals spin-offs uit universitair onderzoek.

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.
Instellingen (1)
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Steden (1)
StadLand
BrusselBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Fotonica

Bij welke instellingen kun je Fotonica volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Fotonica?

(6) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Fotonica volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...