Werktuigkunde - Elektrotechniek

WO Master

Algemene informatie

De brede maar tegelijkertijd specialiserende masteropleiding Ingenieurswetenschappen: Werktuigbouwkunde-elektrotechniek een troef voor tal van sectoren en functies. De masteropleiding wil mensen vormen die wetenschap en technologie efficiënt kunnen beoefenen. De opleiding is academisch, wat betekent dat zij gekenmerkt wordt door een intrinsiek nauwe relatie met het wetenschappelijk onderzoek in de betrokken vakgebieden en met het beroepsveld.

Tijdens de twee masterjaren combineer je een brede multidisciplinaire ingenieursopleiding met verdere specialisatie in de gekozen afstudeerrichting: Werktuigbouwkunde, Transporttechnologie, Lucht- en Ruimtevaart en Energie.

  • Werktuigbouwkunde. In de afstudeerrichting Werktuigbouwkunde zal je leren om high-tech machines, intelligente machines en thermische installaties te ontwerpen en complexe systemen zoals industriële robots te bestuderen. De afstudeerrichting Werktuigbouwkunde heeft tot doel burgerlijk ingenieurs te vormen die in staat zijn om complexe mechanische systemen optimaal te ontwerpen, te produceren, te onderhouden en toe te passen ten behoeve van de maatschappij. 
  • Transporttechnologie. Ben je eerder geïnteresseerd in innoverende en milieuvriendelijke automobieltechnieken of spoorwegtechnologie? Kies dan voor de afstudeerrichting Transporttechnologie. In deze richting leer je over moderne voertuigaandrijvingen, intelligente voertuigen, voertuigmechanica, verkeerskunde en dergelijke. Transporttechnologie heeft tot doel ingenieurs te vormen die systemen kunnen ontwerpen en goed laten werken (besturen) waarin transport van mensen en goederen centraal staat, met speciale aandacht voor innoverende milieuvriendelijke voertuigtechnieken. 
  • Lucht- en ruimtevaart. De afstudeerrichting Lucht- en ruimtevaart maakt je vertrouwd met de spitstechnologieën in bouw, exploitatie en onderhoud van vlieg- en ruimtevaarttuigen. Deze opleiding is sterk gericht op de toeleveringsbedrijven in de lucht- en ruimtevaart. Deze specialisatie wil ingenieurs vormen die vertrouwd zijn met de veelzijdige facetten van de spitstechnologieën in de lucht- en de ruimtevaartsector en hun spin-off mogelijkheden in andere industriële sectoren.

 

Toelatingseisen

Kijk hier voor de toelatingseisen

Toekomstmogelijkheden

Als Master in de Ingenieurswetenschappen en de titel Burgerlijk Werktuigkundig- Elektrotechnisch Ingenieur er bovenop, liggen alle wegen voor je open om een boeiende loopbaan uit te bouwen in de meest diverse maatschappelijke sectoren.

Sectoren

Typische sectoren waar een ingenieur werktuigkundeelektrotechniek zijn gading vindt, zijn:
- de mechanica- en elektriciteitssector
- de metaalsector
- de sector automatisering
- de automobiel- en transportsector
- maar ook de dienstensector, studiebureaus, het onderwijs, de openbare diensten en de ICTsector
- Brede vorming is troef op arbeidsmarkt

Dit is slechts een greep uit de brede waaier van sectoren waar afgestudeerden terecht komen. Uit zowel intern als extern onderzoek blijkt dat een werktuigkundig-elektrotechnisch ingenieur makkelijk werk vindt, tevreden is over zijn functie en gewaardeerd wordt door het beroepsveld. Dankzij een brede vorming maak je een vlotte overstap naar de arbeidsmarkt.

Functies
De tewerkstellingsector is één zaak, maar de functie die je uitoefent bepaalt de aantrekkelijkheid van de job. Ingenieurs hebben een leidinggevende, technische en/of onderzoeksfunctie, steeds met verantwoordelijkheid. Ben je een denker en bouw je graag modellen dan is proces- en systeemontwikkelaar misschien een goede optie. Coach je graag een team van mensen dan kan de onderhouds- of productieafdeling je interesseren. Lig je liever aan de basis van nieuwe ontwikkelingen? Bij de onderzoeksafdeling van een bedrijf of in een onderzoeksinstelling zal je zeker je gading vinden.

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.
Open dagen (1)
DatumOpen dag
09-09-2018Infobeurs
KU Leuven - Leuven
Steden (2)
StadLand
BrusselBelgië
LeuvenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Werktuigkunde - Elektrotechniek

Bij welke instellingen kun je Werktuigkunde - Elektrotechniek volgen?

(2) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Werktuigkunde - Elektrotechniek?

(1) open dagen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Werktuigkunde - Elektrotechniek?

(3) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Werktuigkunde - Elektrotechniek volgen?

(2) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...