Geschiedenis van de oudheid

WO Master

Algemene informatie

Master of Arts

Deze Leuvense master is de enige geschiedenisopleiding in Vlaanderen die exclusief aan de oudheid is gewijd. Dankzij een evenwichtig opgebouwd programma kun je je verdiepen in de Griekse en/of Romeinse wereld. Via uitgebreide keuzetrajecten kun je je opleiding nog meer afstemmen op je eigen interesses, bijvoorbeeld via colleges over het Oude Nabije Oosten.

Veel colleges in de master sluiten aan bij lopend onderzoek, bijvoorbeeld over de Olympische Spelen. Op die manier kom je in contact met het moderne wetenschappelijk onderzoek en geniet je mee van de internationale uitstraling die de Leuvense Onderzoekseenheid Geschiedenis: Oudheid heeft. Misschien krijg je wel zin om na je studies te doctoreren.

Toelatingseisen

Rechtstreeks:

 • Bachelor in de geschiedenis, afstudeerrichting oudheid

  • Wie tijdens de BA Bachelor in de taal- en regiostudies: Oude Nabije Oosten de minor oudheid heeft gevolgd of in de BA in de archeologie een specifiek traject historische archeologie heeft gevolgd, kan rechtstreeks doorstromen naar de master in de geschiedenis van de oudheid.

   Toekomstmogelijkheden

   Een aantal afgestudeerden kiest bewust een carrière als leerkracht, maar vele gaan van meet af aan op zoek naar een job buiten het onderwijs. Beroepen die vooral in aanmerking komen en waar verschillende oud-studenten voor gekozen hebben, zijn conservator of archivaris, bibliothecaris (ook in wetenschappelijke bibliotheken), documentalist, journalist (geschreven pers, radio en tv) en onderzoeker. Verder vind je historici in uitgeversbedrijven en culturele centra, in de toeristische sector, de overheid of zelfs in het bank- en verzekeringswezen. De functies die je in die laatste sector kunt uitoefenen, zijn doorgaans van administratieve of commerciële aard.

   Wie aanleg heeft voor wetenschappelijk onderzoek en tijdens zijn of haar opleiding goede resultaten behaald heeft, kan doctoreren. Het doctoraat is in de eerste plaats een aanzet tot een wetenschappelijke loopbaan, maar het biedt je ook de mogelijkheid om toegang te krijgen tot bepaalde niet-universitaire functies, zoals conservator van een museum. Je kunt zelf een doctoraatsproject voorstellen of meewerken aan een van de projecten die binnen de Onderzoekseenheid Geschiedenis: Oudheid lopen.

   Duur

   Deze opleiding duurt 1 jaar.
Instellingen (1)
InstellingStadBeoordeling
KU Leuven - LeuvenLeuven
Open dagen (1)
DatumOpen dag
09-09-2018Infobeurs
KU Leuven - Leuven
Steden (1)
StadLand
LeuvenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (4)
BeroepSector
OnderzoekerOnderwijs en Wetenschappen
BibliothecarisCommunicatie/Reclame/Informatie/Documentatie
ConservatorTaal/Cultuur
ArchivarisCommunicatie/Reclame/Informatie/Documentatie

Informatie over
Geschiedenis van de oudheid

Bij welke instellingen kun je Geschiedenis van de oudheid volgen?

(1) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Geschiedenis van de oudheid?

(1) open dagen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Geschiedenis van de oudheid?

(7) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Geschiedenis van de oudheid volgen?

(1) steden gevonden

Wat kun je worden met Geschiedenis van de oudheid?

(4) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...