Geologie

WO Master

Algemene informatie

Aan de KU Leuven word je opgeleid als geoloog die een visie heeft op het duurzame gebruik en beheer van de ondergrond en zijn natuurlijke rijkdommen. Hierdoor draag je een steentje bij tot diverse economische en maatschappelijke vraagstukken (bv. energieproblematiek, klimaatsverandering). Uitgaande van een brede wetenschappelijke basis, verkrijg je inzicht in de processen die de Aarde in al haar dimensies en op verschillende tijdschalen beïnvloeden.

Sinds 2013 kun je in Leuven kiezen uit twee masterpogramma’s, de gedeeltelijk Nederlandstalige Master in de geologie (met opties onderwijs en professionalisering) en de volledig Engelstalige Master in Geology (met optie onderzoek). Beide masterprogramma’s zijn nauw verbonden aan het onderzoek binnen de Afdeling Geologie dat zich afspeelt in drie onderzoeksgroepen: biogeologie, geodynamica & geofluïda, en toegepaste geologie & mineralogie. Door mee te draaien in een onderzoeksgroep, word je opgeleid tot beginnend expert in één van die domeinen.

Toelatingseisen

Met een diploma Bachelor of Science in de geologie heb je rechtstreeks toegang tot de master in de geologie (en Master in Geology). De volgende academische bachelors bieden middels een voorbereidingsprogramma ook toegang:
- Bachelor in de geologie
- Bachelor in de biologie – minor geologie
- Bachelor in de geografie – minor verbreding, module aardwetenschappen

Toekomstmogelijkheden

Als Master of Science in de geologie (of Master of Science in Geology) heb je heel wat vooruitzichten op de arbeidsmarkt, ongeacht je specialisatie. Je vervult er zowel uitvoerende, onderzoeks- als managementfuncties. In studiebureaus hou je je bezig met milieugeologie, hydrogeologie en geotechniek, terwijl je in de industrie actief bent in de exploratie, ontginning en verwerking van natuurlijke rijkdommen. In overheidsinstellingen ben je dan weer verantwoordelijk voor de inventarisering en beheer van de ondergrond voor diverse milieuaspecten. Als je beslist om in het onderwijs te stappen kun je zowel aardrijkskunde, chemie of biologie onderwijzen.

Ook blijven veel afgestudeerden na hun studie nog enkele jaren verbonden aan de universiteit – in binnen- en buitenland – in het kader van een doctoraatsonderzoek of een onderzoeksproject voor de overheid of de industrie.

Duur

Deze opleiding duurt 1 jaar.
Instellingen (1)
InstellingStadBeoordeling
KU Leuven - LeuvenLeuven
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (10)
Steden (1)
StadLand
LeuvenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Geologie

Bij welke instellingen kun je Geologie volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Geologie?

(10) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Geologie volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...