Seksuologie

WO Master

Algemene informatie

De opleiding Master of Science in de seksuologie streeft zowel naar een algemene wetenschappelijke vorming als naar een specifieke deskundigheid in het domein van de seksuologie als wetenschap. In de master leer je op een wetenschappelijke manier en vanuit verschillende disciplines over seksualiteit en relaties na te denken. Je leert op welke wijze en waar je nieuwe informatie over deze domeinen vindt en leert je kritisch te kijken naar de wetenschappelijke waarde van deze informatie.

De opleiding mikt bovendien op een zekere mate van bewustwording rond jouw eigen houding ten aanzien van relaties en seksualiteit. Daarnaast biedt de opleiding een beperkte kennismaking met een aantal beroepenssvelden waarin seksuologen kunnen worden tewerkgesteld. In het programma is er vooral aandacht voor het onderzoek rond en de praktijk van de seksuologische hulpverlening. Daarnaast is er in beperkte mate aandacht voor vormings- en preventiewerk in verband met relationele en seksuele voorlichting en voor onderzoekswerk in het brede veld van de seksuologie. Je wordt ook voorbereid om voor een breder, niet-wetenschappelijk gevormd publiek over seksualiteit en relaties te spreken.

Toelatingseisen

De POC familiale en seksuologische wetenschappen heeft bepaald dat alle studenten - met uitzondering van de Bachelors en Masters in de psychologie, de pedagogische wetenschappen, geneeskunde, de criminologisch wetenschappen, de onderwijskunde, de biomedische wetenschappen, de lichamelijke opvoeding en de bewegingswetenschappen, en de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie - die in de Master in de seksuologie willen instromen geslaagd dienen te zijn voor het schakel- of voorbereidingsprogramma.

Toekomstmogelijkheden

Seksuologen hebben een waaier aan mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Je vindt ze in uiteenlopende sectoren zoals de gezondheidssector (bv. in de seksuele hulpverlening en als beleidsmedewerker), het onderwijs (bv. als leerkracht), de vormingswereld (bv. in vormings- en preventiewerk), de media (bv. als journalist) en de academische wereld (bv. als onderzoeker).

Volg je deze masteropleiding als een tweede, aanvullende opleiding, dan verwerf je een bijkomende expertise in een specifiek domein. Je creëert daarmee een 'meerwaarde' voor je basisdiploma. Dit masterdiploma kan dus een extra troef vormen om sneller je weg te vinden op de arbeidsmarkt.

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.
Instellingen (1)
InstellingStadBeoordeling
KU Leuven - LeuvenLeuven
Open dagen (1)
DatumOpen dag
09-09-2018Infobeurs
KU Leuven - Leuven
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
Gender, sexuality & societyWO Master
Steden (1)
StadLand
LeuvenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Seksuologie

Bij welke instellingen kun je Seksuologie volgen?

(1) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Seksuologie?

(1) open dagen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Seksuologie?

(1) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Seksuologie volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...