Air & space law

WO Master

Algemene informatie

De Engelstalige masteropleiding Air and Space Law is uniek in de wereld en vormt een combinatie van publiek en privaat lucht- en ruimtevaartrecht. De Master kent een internationaal en Europees perspectief. Zonder het academische niveau uit het oog te verliezen richt vormen professionele aplicaties een belangrijk deel van deze opleiding, voornamelijk van wege de verplichte stages. 

De masteropleiding Air and Space Law is opgericht voor afgestudeerden in de rechten die een master in het lucht- en ruimtevaartrecht wensen te doen en zo mogelijk ook een PhD willen behalen binnen dit vakgebied. Voorkennis van lucht- en ruimtevaartrecht is niet verplicht, maar wel wenselijk. Daarnaast is de opleding bedoeld voor internationaal opererende juridische beroepsbeoefenaars, privébedrijven (luchtvaartmaatschappijen, fabrikanten van vlieguitonderdelen, burgerluchtvaart autoriteiten, telecommunicatie autoriteiten, regionale en internationale organisaties en vertegenwoordigers van verschillende overheden die zich wensen te specialiseren op het gebied van lucht- en ruimtevaartrecht. De mix van masterstudenten en praktijkbeoefenaars staat garant voor een opleiding van hoog niveau.

Studievarianten Air and Space Law 

Er wordt slecht een berekt aantal studenten toelgelaten tot de oplediing (niet meer dan 30 studenten in totaal). De opleiding is in voltijd of deeltijd te volgen. Daarnaast bestaat er een Blended Learning programma waarbij studenten grotendeels vanuit huis werken en communiceren via het internet . Daarnaast komen deze studenten drie keer per jaar voor een periode van twee weken naar Leiden om colleges te volgen en materiaal te verzamelen voor het schrijven van hun scriptie.

Naast een verplichte stage en een eindscriptie, vinden er zogenaamde Moot Court Competitions plaats, dit zijn extra-curriculair activiteiten waarbij sutdenten deelnemen aan simulaties van gerechtelijke procedures.

Vakken

-Public air law
-Private air law
-European aerospace law
-Space law & policy
-Space law & policy: case studies
-Air transport competition law and policy
-Moot court competition
-Internship
-Thesis air a& space law

 

Toekomstmogelijkheden

Afgestudeerden van de masteropleiding Air and Space Law komen terecht bij advocatenkantoren of consultancy bedrijven actief zijn in het luchtvaart- en ruimtevaartrecht, rechterlijke departementen van luchthavens en luchtvaartmaatschappijen, luchtvaart- en ruimtevaart bedrijven, burgerluchtvaart autoriteiten of ministeries op het gebied van transport, regionale en internationale organisaties. De meerderheid van de studenten vindt kort na afstuderen een baan binnen hun vakgebied op academisch niveau. Sommige krijgen zelfs al een baan aangeboden nog voordat zij zijn afgestudeerd.

Duur

Deze opleiding duurt 1 jaar.

Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
Aerospace engineeringWO Master
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Air & space law

Welke opleidingen zijn verwant aan Air & space law?

(1) opleidingen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...