Russische studies

WO Bachelor

Algemene informatie

De opleiding Russische studies is erop gericht je bekend te maken met het land Rusland, de politiek, de geschiedenis, economische aspecten en wetgeving, cultuur en natuurlijk de Russische taal. De vele ontwikkelingen die zich in Rusland afspelen sinds de val van het communisme zijn vaak gecompliceerd en onderling strijdig van aard. Westerse deskundigen worden steeds meer ingezet om bij te dragen aan de hoognodige hervorming en ontwikkeling van de Russische economie en samenleving.

Sinds de opheffing van de Sovjet Unie in 1991 is Rusland veel meer binnen ons gezichtsveld gekomen. Steeds meer bedrijven, organisaties en overheden onderhouden contacten met Rusland vanwege afzetmarkten en andere samenwerkingsverbanden. Stabiliteit en welvaart van Rusland is belangrijk voor de gehele wereld. Ruslandkundigen beheersen de Russische taal en hebben inzicht in de Russische samenleving. Daarom zijn ze belangrijk en onmisbaar voor het onderhouden van relaties met het land.

Studie opbouw Russische studies

Het eerste studiejaar staat in het teken van het leren beheersen van het Russisch. Lezen, schrijven, luisteren en spreken worden getraind. Daarnaast volg je inleidingen in de hoofdvakken van Ruslandkunde: taalkunde, letterkunde, geschiedenis en samenleving. Dit eerste studiejaar is gelijk aan dat van de studie Slavische talen en culturen; eventueel kun je voor het tweede jaar nog veranderen van studie. In het tweede jaar vervolg je het talenonderwijs. Daarnaast ga je je verdiepen in de geschiedenis, politiek, economie en recht. Je volgt veel werkcolleges, waardoor je actief met de stof aan de slag gaat. In het derde jaar kun je bijvakken kiezen ter voorbereiding op een masteropleiding of een baan. Dat kan een tweede taal zijn, vakken als didactiek en taal- en spraaktechnologie, een stage, of onderwijs aan een andere (buitenlandse) universiteit. Je rondt de bacheloropleiding af met een bachelorwerkstuk.

Toelatingseisen

Vwo-profielen: alle profielen

Toekomstmogelijkheden

Na de bacheloropleiding kun je de studie vervolgen met de gelijknamige master. Wil je direct aan het werk, dan kun je terecht in de handel en bij banken, bij Buitenlandse Zaken en bij hulporganisaties. In het transport, toerisme en bij adviesbureaus zijn er eveneens mogelijkheden. Sommige Ruslanddeskundigen kiezen voor een baan in Rusland of in de Oekraïne.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.

Instellingen (1)
InstellingStadBeoordeling
Universiteit Leiden - LeidenLeiden
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (5)
OpleidingNiveau
Zuid- & zuidoost- AziëstudiesWO Bachelor
Hebreeuwse & Joodse studiesWO Bachelor
Europese studiesWO Bachelor
American studiesWO Bachelor
RuslandkundeWO Bachelor
Steden (1)
StadLand
LeidenNederland
Opleidingen (2)
OpleidingNiveau
Leraar vo 1e graad RussischWO Master
RuslandkundeWO Master
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (3)
BeroepSector
Internationaal vertegenwoordigerEconomie/Handel/Management
ManagerEconomie/Handel/Management
BeleidsadviseurEconomie/Handel/Management

Informatie over
Russische studies

Bij welke instellingen kun je Russische studies volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Russische studies?

(5) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Russische studies volgen?

(1) steden gevonden

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(2) opleiding gevonden

Wat kun je worden met Russische studies?

(3) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...