Urban sociology

WO Master

Algemene informatie

Dit is een traject van de masteropleiding Sociology.

Tijdens de eenjarige Engelstalige master Urban Sociology leer je alles over stedelijke sociologie. Het is niet voor niets dat hier een volledige master aan gewijd wordt: voor het eerst in de geschiedenis leeft meer dan de helft van de mensen op deze wereld in de stad. Dat brengt een veranderende kijk op de samenleving met zich mee. Onder meer de omstandigheden van mensen in sloppenwijken, de omgang met elkaar in een vaak geanonimiseerde omgeving, het onstaan van stedelijke subculturen, de omgang met de natuur, de steeds intensiever wordende infrastructuur: het zijn fenomenen die opnieuw bekeken moeten worden vanuit een perspectief van economie, politiek, cultuur en diversiteit. 

Het programma is intensief. Er wordt verwacht dat de studenten zelfstandig en in groepen werken. Een actieve houding tijdens colleges en werkgroepen is vereist. Door de aanwezigheid van veel internationale studenten in combinatie met de vergelijkende invalshoek van de master, zal het internationale perspectief al snel vertrouwd aanvoelen. Het is de bedoeling dat studenten snel kunnen schakelen tussen verschillende stedelijke gebieden, culturen en landen en dat ze dit alles duidelijk en overtuigend kunnen presenteren in woord en geschrift.

Toelatingseisen

WO bachelor

Toekomstmogelijkheden

Door de grote reikwijdte van de studie kunnen studenten later gaan werken op stedelijk planmatig niveau bij architectenbureaus, mobiliteitscentra of overheidsinstanties.

Duur

Deze opleiding duurt 1 jaar.

Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (5)
OpleidingNiveau
Sociology & social researchWO Master
SociologyWO Master
Cultural sociologyWO Master
Urban Studies WO Master
Urban & regional planningWO Master
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Urban sociology

Welke opleidingen zijn verwant aan Urban sociology?

(5) opleidingen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...