Urban & regional planning

WO Master

Algemene informatie

In deze masteropleiding houd je je bezig met de best mogelijke inrichting en aanpassing van ruimte. Je bestudeert onze fysieke leefomgeving en de ruimtewensen van de bewoners en je probeert om ruimtelijke plannen op te stellen die optimaal op de omstandigheden en wensen zijn afgestemd. Je verdiept je in onderwerpen als stedelijke planning, ruimtelijk inrichtingsbeleid, multi-level governance, ruimtelijke planning in metropolitaanse regio's, institutionele aspecten van ruimtelijk handelen of de betekenis van framing van besluitvorming via discoursvorming. Je maakt kennis met de nieuwste theorieën op het gebied van ruimtelijke ordening en je bestudeert de wisselwerking tussen planologische theorieën en de praktijk van ruimtelijke ordening. Je leert om zelfstandig plannen voor ruimtelijke indeling te ontwikkelen. Een stage kan deel uitmaken van deze masteropleiding

Radboud Universiteit Nijmegen

Aan de RUN je een doorstroomvariant en een duale variant van de masteropleiding Planologie volgen. In de duale variant worden bepaalde onderdelen van het programma vervangen door twee perioden van 4 maanden werkervaring.

Universiteit van Amsterdam

Aan de UvA valt onder deze opleiding, naast de doorstroommaster Planologie, ook het duale programma Ruimtelijke Regie.

Ruimtelijke Regie

 

Toelatingseisen

De RUN stelt de volgende toelatingseisen:
Wo
BA Sociale Geografie en planologie, afstudeerrichting planologie of sociale geografie (onder voorbehoud van goedkeuring door de opleidingscoördinator).

Hbo
Voor hbo-bachelors in de ruimtelijke ordening en planologie is een schakelprogramma ontwikkeld.

De RUG stelt de volgende toelatingseisen:
BA Sociale Geografie en Planologie
Andere wo-bachelor, op voorwaarde dat je de minor Sociale Geografie en Planologie hebt gevolgd.

De UU stelt de volgende toelatingseisen:
- Studenten met een bachelor sociale geografie en planologie zijn direct toelaatbaar.
- Studenten met een WO-bachelor sociale wetenschappen, economie of bestuurs- en organisatiewetenschap zijn direct toelaatbaar als zij een minor planologie hebben gedaan.
- Studenten met een WO-bachelor letteren of rechten zijn direct toelaatbaar als zij een minor planologie en vakken in methoden en technieken hebben gedaan.

De UvA stelt de volgende toelatingseisen:
Planologie:
BA Planologie
BA Sociale Geografie, Gedrag en Samenleving, Sociologie, Bestuurskunde/Politicologie, Rechten en Stedenbouw, of Economie, onder voorwaarde dat je tenminste 30 ECTS planologische onderdelen hebt gevolgd.

Hbo
Voor hbo-bachelors Ruimtelijke ordening en Planologie, Verkeerskunde, Bestuurskunde/Overheidsmanagement, of Vrijetijdskunde is er een schakelprogramma ontwikkeld.

Ruimtelijke Regie:
BA Planologie
Toelating met andere wo-bachelor wordt bepaald door een examencommissie.

Hbo
Voor hbo-bachelors Ruimtelijke Ordening en Planologie, Verkeerskunde, Bestuurskunde/Overheidsmanagement of Vrijetijdskunde is een schakelprogramma ontwikkeld.

Toekomstmogelijkheden

De RUN kent de volgende specialisaties: Strategische beleidsontwikkeling, en Ruimtelijk inrichtingsbeleid.

De UvA kent de volgende specialisaties: Wonen en bouwen, Stedelijke en regionale planning, Verkeer, vervoer en infrastructuur, Sociale geografie en planologie van ontwikkelingslanden, Milieugeografie en milieuplanologie, Economische geografie en economische planologie, en Sociale demografie.

UU
“Het Utrechtse masterprogramma Planologie heeft een economisch getint programma dat zich kenmerkt door een ‘mengkraanmodel’. Dat betekent dat het ‘academische’ en het ‘praktische’ gecombineerd wordt.”

Duur

Deze opleiding duurt 1 jaar.

Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Urban & regional planning

Welke opleidingen zijn verwant aan Urban & regional planning?

(5) opleidingen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...