Opleiding Middenmanagement (Post-HBO)

Overig

Algemene informatie

U bent leerkracht en u wilt zich graag gaan ontwikkelen als leidinggevende?

Met de opleiding Middenmanagement geeft u vorm aan uw visie op onderwijsmanagement, verwerft u schoolleiderschapsvaardigheden en leert u organisatieontwikkelingen in kaart te brengen en te beheren.

De opleiding bestaat uit 3 modulen van 5 EC.  De opleiding Middenmanagement is gebaseerd op de nieuwe NSA beroepsstandaard van 2012.

Module 1: Visie op onderwijs en management
In deze module komen de volgende onderwerpen aan de orde; visie op onderwijs, visie op leiderschap, vormen van leiderschap, leiderschapsstijlen, taak en rol middenmanager, opbrengstgericht leiderschap etc.

Module 2: Algemene communicatieve managementvaardigheden
In deze module komen onderwerpen aan de orde als gesprekken met professionals en ouders, actief luisteren, feedback geven, vragen stellen,  kritiekgesprek, slecht nieuwsgesprek, evaluatiegesprek, de middenmanager als leider van overlegsituaties; soorten vergaderingen, fasen in vergaderingen, taak en proces in vergaderingen etc. 

Module 3: Schoolorganisatie en schoolcultuur
Onderwerpen in deze module zijn cultuur en structuur van de organisatie, factoren die de cultuur van de organisatie beïnvloeden,  organisatieontwikkeling, managen van projecten, financiën, timemanagement, kwaliteitszorg, etc.

Voor wie?
De opleiding Middenmanagement van Penta Nova is voor ambitieuze docenten, intern begeleiders, bouwcoördinatoren, teamleiders etc. uit het po/vo/mbo, die al een middenmanagementfunctie hebben of die een dergelijke functie ambiëren. U wilt zich bekwamen in het voeren van lastige gesprekken, leiden van vergaderingen, aansturen van veranderingen in een project; daarnaast wordt u zich bewust van uw visie op onderwijs en leidinggeven.

Lees meer over de opleiding Middenmanagement van Penta Nova.
 
www.pentanova.nl

Toelatingseisen

Elke deelnemer aan de opleidingen van Penta Nova dient in het bezit te zijn van een afgeronde (educatieve) hbo- opleiding. Om de praktijkopdrachten goed uit te kunnen voeren moet de deelnemer werkzaam zijn in het onderwijs; in het po, vo of mbo.

Toekomstmogelijkheden

Als alle modulen met succes afgerond zijn, ontvangt u het diploma Middenmanager van Penta Nova. Als u een aparte module volgt, ontvangt u na afronding een certificaat.

Duur

Deze opleiding duurt 1 jaar.

Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...