Kunstwetenschappen & archeologie

WO Bachelor

Algemene informatie

Je start met een grondige introductie... In het eerste jaar krijg je een algemene vorming en een grondige introductie in de vele facetten van kunstgeschiedenis, kunstwetenschappen, archeologie en materiële cultuur. ...om daarna meer op de details in te gaan

In het tweede jaar worden vooral meer gedetailleerde overzichten aangeboden van de materiële cultuur en de kunsten, waarbij verschillende gebieden en periodes worden onderscheiden.

Specifieke onderzoekstechnieken
In het derde jaar staan naast enkele bijkomende overzichten ook opleidingsonderdelen op het programma waarin je specifieke onderzoekstechnieken leert. Tijdens dat derde jaar krijg je ook de gelegenheid om d.m.v. een paper je kennis en vaardigheden aan te scherpen en te verdiepen. Daarbij kan je ook je persoonlijke interesse qua periode, medium, techniek en objecten een rol laten spelen. De begeleiding gebeurt in nauw contact met de lesgevers die op hun spreekuur, maar ook via meer informele contacten, voor je klaar staan.

Ga je volledig voor kunst en archeologie of heb je liever ook een minor in een ander vakgebied?
Ofwel kies je voor een opleiding volledig gewijd aan de Kunstwetenschappen en Archeologie, het zogenaamde generiek programma, ofwel kies je voor een opleiding met een minor (een pakket opleidingsonderdelen uit een aanverwant studiegebied) in de Geschiedenis, de Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen of de Communicatiewetenschappen. Typisch voor deze opleiding is dat je zowel wordt opgeleid in het kunsthistorische domein (via Archeologie) als in de bredere materiële cultuur (het tastbare dat de mens heeft voortgebracht gaande van alledaagse dingen tot hoogstaande kunstobjecten).

Opleiding Kunstwetenschappen en Archeologie - generiek programma
De opleidingsonderdelen omvatten zowel inleidingen, overzichten en methodologische opleidingsonderdelen als drie werkcolleges en oefeningen. Bovendien wordt in het derde jaar de keuze geboden tussen twee profielen 'Beeldende Kunsten' of 'Materiële Cultuur', met het oog op een verdere specialisatie in de master. In het derde jaar schrijf je als afsluiter van je bacheloropleiding een eindpaper.

Opleiding Kunstwetenschappen en Archeologie met minor 
Hier krijg je een verplichte stam van 40 studiepunten (een ingekorte versie van het generiek programma van de Kunstwetenschappen en Archeologie) die je combineert met een minoropleiding van 20 studiepunten in de Geschiedenis, Communicatiewetenschappen of Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen. Mits het volgen van een verkort programma van 60 studiepunten kan een minoropleiding leiden naar een tweede bachelordiploma in de gekozen discipline. Dit tweede bachelordiploma geeft dan ook toegang tot de masteropleiding in deze discipline.

Toelatingseisen

Kijk hier voor de toelatingseisen

Toekomstmogelijkheden

Een alumnus met het diploma Kunstwetenschappen en Archeologie van de Vrije Universiteit Brussel beschikt over een waaier van kwaliteiten: een brede basiskennis en vorming, in staat zelfstandig te werken, competent, communicatievaardig, kennis en ervaring in diverse beroepspraktijken.

Deze kwaliteiten openen een waaier van jobmogelijkheden. Niet alleen in musea, de archeologische beroepswereld of in de brede erfgoedsector, maar ook in de media, het wetenschappelijk onderzoek, het onderwijs en heel wat sectoren van het sociale en culturele leven, alsook de administraties rond erfgoed, leefmilieu, kunst en cultuur.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Instellingen (1)
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (1)
StadLand
BrusselBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Kunstwetenschappen & archeologie

Bij welke instellingen kun je Kunstwetenschappen & archeologie volgen?

(1) instellingen gevonden

In welke steden kun je Kunstwetenschappen & archeologie volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...