Tolken

WO Master

Algemene informatie

De Master in het Tolken leidt je op tot tolk: een taalbemiddelaar die de communicatie tussen verschillende partijen vlot doet verlopen. Tijdens de opleiding maak je kennis met de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen en onderzoeksthema’s binnen de tolkenwereld. Zo komen bijvoorbeeld neurolinguïstiek, toegepast linguïstisch onderzoek en studies over aspecten van multiculturele communicatie ruim aan bod. Tegelijkertijd wordt de realiteit van het toekomstig werkmilieu niet uit het oog verloren. Terwijl je een uitstekende mondelinge taalvaardigheid verwerft, krijg je als aspirant-tolk een cursus deontologie en leer je je te vestigen als zelfstandig tolk. Je maakt kennis met het werkveld door een bezoek aan verschillende EU-instellingen, en leert de internationale tolkenvereniging AIIC kennen. Tijdens je stage ga je als tolk aan de slag in de non-profitsector.

Naast een wetenschappelijk deel dat vooral aandacht heeft voor (interculturele) communicatie, technologie en tekst- en discoursanalyse, wordt er in de opleiding veel aandacht aan de technische en praktische kant van het tolken besteed. Daarbij wordt er traditioneel een onderscheid gemaakt tussen twee verschillende manieren waarop mensen als tolk kunnen optreden. Wanneer je consecutief tolkt op congressen, in vergaderingen, etc. vertaal je als tolk na de spreker, waarbij je de inhoud van de originele rede zo getrouw mogelijk weergeeft. Bij het simultaan tolken wordt de spreker zonder tijdverlies en meestal naar verschillende talen vertaald. 

Toelatingseisen

Kijk hier voor de toelatingseisen"

Toekomstmogelijkheden

Afgestudeerde tolken zijn werkzaam in bedrijven, bij justitie, in nationale en internationale instellingen, openbare diensten en non-profitorganisaties. Dit in loondienst binnen tolkdiensten, als zelfstandige (als bedrijfsleider van een tolkenbureau) of als freelance tolk (rechtstreeks of via een tolkenbureau). Als meertalige communicatiespecialist vinden tolken ook werk bij banken, verzekeringsmaatschappijen, de media, reisbureaus en uitgeverijen. De zelfstandige tolk werkt ook vaak als abstract writer, copywriter of corrector.

Duur

Deze opleiding duurt 1 jaar.
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (2)
StadLand
AntwerpenBelgië
BrusselBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Tolken

Bij welke instellingen kun je Tolken volgen?

(3) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Tolken?

(3) open dagen gevonden

In welke steden kun je Tolken volgen?

(2) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...