Toegepaste informatica

HBO Bachelor

Algemene informatie

De bachelor Toegepaste Informatica is dé opleiding voor jou omdat jij in de wieg gelegd bent om IT-oplossingen te creëren. Je vindt het boeiend om complexe bedrijfsprocessen te vertalen naar krachtige IT-toepassingen, zodat ze straks vlotter en sneller verlopen.

Waarom kiezen voor toegepaste informatica?
Je bent ervan overtuigd dat informatica het leven van gebruikers gemakkelijker moet maken en je wilt dat realiseren door creatieve toepassingen te bedenken en te bouwen. Jij wilt een allround IT-specialist worden die mee is met de laatste trends én vlot inspeelt op nieuwigheden.

Bij AP verwerf je als toekomstige IT-professional in de eerste plaats een hybride profiel. Je wordt niet alleen technisch sterk in het ontwikkelen van applicaties waarmee je complexe bedrijfsprocessen kan ondersteunen; je begrijpt ook wat het doel is van deze applicaties. Hierdoor kan je op een heldere manier communiceren met de eindgebruikers. Daarnaast geraak je vanuit onze sterk praktijkgerichte opleiding vertrouwd met het projectwerk eigen aan applicatieontwikkelingen

Nieuw curriculum met focus op business informatics  
Onze bachelor Toegepaste Informatica focust op business informatics. Heb je interesse in softwareontwikkeling in een bedrijfscontext? Heb je naast een passie voor IT en programmeren ook interesse in de klanten en bedrijfsprocessen waarvoor je deze software ontwikkelt? Kom dan zeker kennis maken met onze vernieuwde opleiding.

Keuzetrajecten
We ontwikkelden een studieprogramma met verschillende keuzetrajecten: Mobile development, IT business applications, Software engeneering en Digital Media Expert.

Je stelt dus zelf een programma op maat van jouw interesse samen. De keuzetrajecten volgen de huidige trends en zijn een meerwaarde wanneer je afstudeert.

Toelatingseisen

Dan moet je in het bezit zijn van één van de volgende diploma's:
- een diploma secundair onderwijs
- een diploma van het hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan
- een diploma van het hoger onderwijs voor sociale promotie, met uitzondering van het Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid.

Een diploma of getuigschrift dat bij wet, decreet, Europese richtlijn of internationale overeenkomst als gelijkwaardig wordt erkend, volstaat ook.

Toekomstmogelijkheden

De opleiding duurt drie jaar en resulteert in het diploma van professionele bachelor Toegepaste Informatica. Eens afgestudeerd kan je onmiddellijk aan het werk. Je gaat aan de slag als IT-consultant of interne IT-medewerker, als programmeur of analist. Op termijn kan je doorgroeien naar een functie als business analist of projectleider.

Je bent onmisbaar Informatica is verweven met alle aspecten van het dagelijkse leven: reizen, bankieren, ontspannen, communiceren,… In alle bedrijfssectoren is er dus nood aan goede informatici die werkende software kunnen afleveren, afgestemd op de noden van de klant. In een zeer competitieve omgeving maak je het verschil door analytische vaardigheden te combineren met technische skills die ervoor zorgen dat jouw software exact de vraag van de klant beantwoord.

Communicatieve en sociale vaardigheden in meerdere talen, emotionele intelligentie, analytisch inzicht, technische kennis,… zijn hiervoor noodzakelijke competenties. Maar ook inzicht in de complexe economische en technische aspecten zijn essentieel.

Jobzekerheid De opleiding leidt tot een knelpuntberoep, waardoor de werkzekerheid hoog is.

Typische functies waarvoor onze afgestudeerden in aanmerking komen, zijn:
- IT consultant
- Business Analyst
- Software ontwikkelaar
- Tester

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.

Links

https://www.ap.be/management-en-communicatie/opleidingen/toegepaste-informatica


Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (4)
StadLand
AntwerpenBelgië
BrusselBelgië
GeelBelgië
GentBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Toegepaste informatica

Bij welke instellingen kun je Toegepaste informatica volgen?

(4) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Toegepaste informatica?

(2) open dagen gevonden

In welke steden kun je Toegepaste informatica volgen?

(4) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...