Elektromechanica

HBO Bachelor

Algemene informatie

Elektromechanica is een veelzijdige opleiding die continu mee evolueert met de praktische technische innovaties in het werkveld. Het is een technische polyvalente opleiding met grote werkzekerheid.

Afhankelijk van je interesses heb je een ruime keuze aan afstudeerrichtingen: Automatisering, Onderhoudstechnologie of Procesautomatisering. Je volgt eerst een gemeenschappelijk jaar Elektromechanica. Vanaf het tweede jaar maak je dan je definitieve keuze.

Afstudeerrichtingen die eveneens leiden tot een diploma in de Elektromechanica zijn Klimatisering en Technisch-commercieel adviseur.

Automatisering: Je kijkt los door problemen heen en ziet meteen waar de knelpunten zitten. Je vindt programmeren boeiend: in zo weinig mogelijk tussenstappen tot een technisch perfect resultaat komen, vind je geweldig. Jij wilt straks het brein zijn achter automatisch gestuurde machines, domotica- en immoticasystemen. Je vindt hier hoogtechnologische labs en spendeert veel tijd aan zelfsturend werk en stage op de werkvloer.

Onderhoudstechnologie: Jij bijt je vast in technische problemen. Je voorkomt dat machines vastlopen door degelijke ontwerpen te maken en precieze storingsdiagnoses uit te voeren. Je rust niet voor je defecten definitief opgelost hebt. Je bent flexibel en een pietje-precies. Je weet maar al te goed dat in een gespecialiseerde en complexe industriële omgeving elk detail telt. Je vindt hier hoogtechnologische labs en spendeert veel tijd aan zelfsturend werk en stage op de werkvloer.

Procesautomatisering: Jij kan een fabriek laten draaien. Jij snapt dat minuscule aanpassingen in de technologische processen van een bedrijf een reusachtig verschil maken als ze perfect afgesteld staan. Je bent graag bezig met programmeren en denkt altijd logisch na. Je bent hypernauwkeurig en kwaliteitsbewust. Je vindt hier hoogtechnologische labs en spendeert veel tijd aan zelfsturend werk en stage op de werkvloer.

Klimatisering: Jij krijgt het warm van alles wat met ventilatie, verwarming en koeling te maken heeft. Jij doktert graag uit hoe de lucht in een gebouw of een productieproces optimaal geconditioneerd kan worden. Je zorgt er voor dat mensen comfortabel kunnen wonen en werken en dat machines maximaal rendement halen. Je sleutelt graag aan technische installaties en bent nooit tevreden met half werk. Je vindt hier hoogtechnologische labs en spendeert veel tijd aan zelfsturend werk en stage op de werkvloer.

Technisch-commercieel adviseur: Jij koppelt technisch inzicht aan sterke communicatieve en sociale vaardigheden. Jij snapt hoe complexe technische installaties werken, maar weet vooral hoe ze nuttig kunnen zijn voor bedrijven. En je slaagt er ook in om vanuit je verkoopstalent die bedrijven te overtuigen om met jou in zee te gaan. Je vindt hier hoogtechnologische labs en spendeert veel tijd aan zelfsturend werk en stage op de werkvloer. We leiden je op tot een professional die de toegepaste technologieën en verkoopsstrategieën perfect beheerst.

Toekomstmogelijkheden

Jouw toekomst als bachelor Elektomechanica is meer dan verzekerd. De vraag naar Elektromechaniekers is nog steeds groter dan het aantal afgestudeerden. Het gaat dan ook om een knelpuntberoep. Met het diploma Elektromechanica heb je bovendien een extra troef in handen om door te groeien tot leidinggevende functies. Ook verder studeren voor industrieel ingenieur behoort tot jouw mogelijkheden.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (3)
StadLand
AntwerpenBelgië
GeelBelgië
GentBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Elektromechanica

Bij welke instellingen kun je Elektromechanica volgen?

(3) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Elektromechanica?

(3) open dagen gevonden

In welke steden kun je Elektromechanica volgen?

(3) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...