Leraar bedrijfseconomie

HBO Master

Algemene informatie

Inhoud

Tijdens de lerarenopleiding bedrijfseconomie leer je algemene pedagogische en didactische vaardigheden. Hierbij kun je denken aan communicatieve vaardigheden, methodes om kennis over te dragen en het omgaan met verschillende leerlingen. Maar je leert ook vormen van samenwerking en het functioneren binnen een schoolorganisatie. De kennis, die je tijdens de lessen opdoet, breng je vervolgens in de praktijk tijdens je stages. Alle vakken worden aangeboden in het Nederlands. De lesstof van sommige vakken is in het Engels.

Vak en vakdidactiek

Om specialist te worden op jouw vakgebied, krijg je vakinhoudelijke vakken. Daarnaast leer je bij vakdidactiek hoe je de leerstof van jouw vak op een goede manier kunt overbrengen.

Stage

De kennis, die je tijdens de lessen opdoet, breng je vervolgens in de praktijk tijdens je stages. Al vrij snel in het eerste jaar ga je op een ori├źnterende stage. Je komt er dan achter of het leraarschap werkelijk iets voor jou is.

Onderzoek

Het uitvoeren van praktijkonderzoek is een belangrijke vaardigheid die je als leraar onder de knie moet hebben. Hiermee kun je bijvoorbeeld je lessen verbeteren, meer te weten komen over je vakgebied, iets leren over de verschillen tussen leerlingen of bijdragen aan grotere vraagstukken binnen de school. Als leraar blijf je constant kritisch naar jezelf en zoek je naar mogelijkheden om te verbeteren.

Duur

Deze opleiding duurt 1 jaar.
Instellingen (1)
InstellingStadBeoordeling
Fontys Hogescholen - TilburgTilburg
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (1)
StadLand
TilburgNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Leraar bedrijfseconomie

Bij welke instellingen kun je Leraar bedrijfseconomie volgen?

(1) instellingen gevonden

In welke steden kun je Leraar bedrijfseconomie volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...