Ergotherapeutische wetenschappen

WO Master

Algemene informatie

De master in de ergotherapeutische wetenschap situeert zich binnen de 'gezondheidswetenschappen'. De opleiding vindt enerzijds aansluiting bij biomedische opleidingen en anderzijds bij de humane wetenschappen. Het uitgangspunt van de master in de ergotherapeutische wetenschap is dat de ergotherapie een eigen finaliteit heeft voor wat betreft 'humane occupatie' of het menselijk contextueel handelen en heeft drie essentiële doelstellingen:
- Wetenschappelijk onderzoek
- Management / beheer van kwaliteitszorg
- Beroepsontwikkeling en -innovatie

Op elk van deze drie doelstellingen wordt verbredend en verdiepend gewerkt. Het verbredende slaat zowel op een nationale als internationale context.

Tijdens de opleiding leer je bestaande en nieuwe kennis correct te interpreteren, valideren en vertalen naar de dagelijkse beroepspraktijk. Daarnaast verwerf je ook nieuwe kennis via zelfstandig uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek. Kritische analyse van bestaand onderzoek en van zelf gegenereerde data (de rol als onderzoeker) resulteert in Evidence Based praktisch handelen (de rol als therapeutisch innovator).

Toelatingseisen

Deze masteropleiding richt zich op een instroom van professionele bachelors of gegradueerden in de ergotherapie en van gegradueerden in de arbeidstherapie. Deze gediplomeerden kunnen niet rechtstreeks instromen in een masteropleiding. In de praktijk betekent dit dat deze groep ook nog een voorafgaand curriculum, het zgn. 'Schakelprogramma: Master in de ergotherapeutische wetenschap' van 60 studiepunten zal moeten volgen.

Toekomstmogelijkheden

De opleiding wil masters in de ergotherapie vormen die naast hun innoverende competentie omtrent onder meer theorie- en richtlijnontwikkeling ook functies kunnen opnemen in het middenkader en in het middenmanagement binnen de welzijns- en gezondheidszorginstellingen. Verder biedt de opleiding tot master in de ergotherapie ook perspectieven in de onderwijssector.

Duur

Deze opleiding duurt 1 jaar.
Instellingen (1)
InstellingStadBeoordeling
KU Leuven - LeuvenLeuven
Open dagen (1)
DatumOpen dag
09-09-2018Infobeurs
KU Leuven - Leuven
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (1)
StadLand
LeuvenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Ergotherapeutische wetenschappen

Bij welke instellingen kun je Ergotherapeutische wetenschappen volgen?

(1) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Ergotherapeutische wetenschappen?

(1) open dagen gevonden

In welke steden kun je Ergotherapeutische wetenschappen volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...